ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ακρίβεια: Ο πληθωρισμός μειώνεται στην Ελλάδα αλλά οι τιμές αυξάνονται

Facebook
Twitter
shopping-super-market-768x441

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων επιβράδυνε 2,3% τον Μάιο από 4,8% τον Απρίλιο, οι τιμές φαίνεται πως παραμένουν στα ύψη ενώ μάλιστα σε πολλά προϊόντα αυξάνονται.

«Νομίζω είναι αυξανόμενη η τιμή σε όλα τα είδη, ίσως βρίσκεις μεγαλύτερες προσφορές στα καθαριστικά αλλά στα τρόφιμα και γαλακτοκομικά όλα έχουν αυξανόμενη τιμή» ανέφερε πολίτης στο OPEN.

Για παράδειγμα, συσκευασία γιαούρτι 1 κιλού που κοστίζει σήμερα 3 ευρώ και 68 λεπτά τον Μάιο του 2023 κόστιζε περίπου 2,3% φτηνότερα, δηλαδή 3 ευρώ και 59 λεπτά.

Αντίστοιχα εξάδα αυγά που κοστίζει σήμερα 2,74€ πέρσι το Μάιο κόστιζε περίπου 2,67 ευρώ, ενώ 1 λίτρο φυσικός χυμός ανάμεικτος κοστίζει φέτος 2,40€ ενώ πέρσι κόστιζε 2,30 ευρώ. Τιμοληψία του OPEN σε σούπερ μάρκετ έδειξε πως κουτί δημητριακών στις 29 Απριλίου κόστιζε 2,88€ και sήμερα κοστίζει το ίδιο κουτί 3,68€.  Η αύξηση είναι 28%.

Παράλληλα από την 1η Ιουνίου έχουν αποσυρθεί από τα σούπερ μάρκετ και τα ταμπελάκια της μόνιμης μείωσης τιμής 5% από 1.500 κωδικούς προϊόντων, ένα μέτρο που είχε συγκρατήσει τις τιμές σε βασικά αγαθά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top