ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλ. Τσίπρας: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση συγχωνεύσεις νοσοκομείων και περιορισμό προσωπικού»

tsipras kriti
«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας. Τα λάθη, οι παλινωδίες, οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί, η αλαζονεία, ο πολιτικός καιροσκοπισμός, όλα αυτά μαζί συνετέλεσαν στο να βρεθούμε για άλλη μία φορά σε μια ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μας έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι», δήλωσε από την Ιεράπετρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε, όπως είπε, «ένα βασικό μήνυμα εδώ από την Κρήτη: Εφόσον η πανδημία είναι εδώ, έχουμε όλοι μας μία βασική υποχρέωση.

Πρώτα από όλα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στους συνανθρώπους μας.

Να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, να αξιοποιήσουμε ένα από τα βασικά όπλα που μας δίνει η επιστήμη, το εμβόλιο. Καλώ για άλλη μια φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και μήνυμα, από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προς την κυβέρνηση: «Να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτόν τον άθλιο σχεδιασμό, εν μέσω της πανδημίας, συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού».

Όπως είπε, «έπρεπε τουλάχιστον από αυτήν την πανδημία να έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα. Το ΕΣΥ και τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση. Αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είναι καταστροφικές. Και οι πολίτες, μαζί και εμείς, δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτές οι καταστροφικές πολιτικές επιλογές.

Είναι η ώρα της εγρήγορσης για την προστασία του καθενός και της καθεμιάς. Είναι η ώρα της κοινωνικής ευθύνης. Είναι, όμως, και η ώρα του αγώνα για να δυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να δυναμώσουμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, για να δυναμώσουμε το κοινωνικό κράτος. Για να χτίσουμε ένα κράτος ανθρώπινο και ισχυρό» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

You may also like

Comments are closed.