ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Το ενδιαφέρον… για το «κάστρο» της Αχαΐας που… «έπεσε»

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η «μάχη» της Αχαΐας ήταν γνωστή κι η «Πολιτεία» από τις 23 Φεβρουαρίου είχε παρουσιάσει τον λόγο για τον οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας είχε ρίξει ιδιαίτερο βάρος. Είχε μάλιστα επιλέξει την Πάτρα ως πρώτο, αλλά και ως τελευταίο, σταθμό του στις προεκλογικές του εξορμήσεις.

Η πρώτη, στις 3 Φεβρουαρίου, στο ξεκίνημα των περιοδειών του στην ελληνική περιφέρεια, με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στο κλειστό του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Κι η δεύτερη, στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, με την τελευταία του ανοιχτή συγκέντρωση στις 19 Μαΐου στην πλατεία Γεωργίου, πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Ο ένας λόγος ήταν συμβολικού χαρακτήρα, αφού ο ίδιος διατήρησε τη μία έδρα στον νομό, ως βουλευτής του, στην προηγούμενη 4ετία. Ο κύριος και βασικός λόγος, όμως, ήταν ότι κυριαρχούσε η ανησυχία για το «κάστρο». Από τη μια, το «κάστρο» της Κρήτης, λόγω και εντοπιότητας του Προέδρου του ανερχόμενου ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Και απ’ την άλλη, το «κάστρο» της Αχαΐας, λόγω της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου και της συναισθηματικής φόρτισης που η επιχειρούμενη «αναγέννηση» του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δημιουργούσε στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κινήματος.

Ανησυχία η οποία εντεινόταν ιδιαιτέρως στην Κρήτη όπου οι δημοσκοπήσεις έδειχναν από νωρίς πως έκλεινε η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους νομούς του νησιού. Και ειδικότερα στο Ηράκλειο, τον τόπο καταγωγής του κ. Ανδρουλάκη. Έτσι, ήταν εξ αρχής έντονο το ενδιαφέρον για αυτές τις δύο περιοχές.

Κυριότερα για την Αχαΐα, όπου η στόχευση ήταν να μην υπάρξουν απώλειες που να μεταφραστούν σε διαρροή ψήφων προς το ΠΑΣΟΚ και να απειληθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Θυμίζουμε ότι το 2015 (εκλογές Σεπτεμβρίου) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν με 19,09% περίπου της Ν.Δ. στην Αχαΐα. Και με περίπου 7,84% το 2019. Ενώ τώρα η ΝΔ πήρε «κεφάλι» με απόσταση 6,94%.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:
3 3 e1685340745614

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top