ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αλαλούμ με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών

Facebook
Twitter
Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει με το άνοιγμα των παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η ΠΟΣΙΠΣ στους αρμόδιους φορείς δεν έχει δοθεί ξεκάθαρη ημερομηνία για το άνοιγμά τους. Αυτά που έχει πει η αρμόδια Υπουργός δεν συμπίπτουν με όσα δηλώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ανοιχτή Επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία των Δομών Προσχολικής Αγωγής έστειλε η ΠΟΣΙΠΣ και ζητά να μάθει τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των ατόμων που δουλεύουν με παιδιά Προσχολικής ηλικίας. «Όπως αναφέρει η ΠΟΣΙΠΣ χαρακτηριστικά: «Oυδείς μας έχει ενημερώσει, πότε θα εμβολιασθούν παιδαγωγοί και εργαζόμενοι στη Διαχείριση των Δομών».

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην επιστολή αυτή παρόλο που η αρμόδια υφυπουργός, δηλώνει ότι πιθανόν να ανοίξουμε στις 10 Μαΐου, πιθανόν στις 17, το υπουργείο Εσωτερικών διαρρέει, ότι αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει πριν τις 24 Μαΐου.

Η επιστολή αναλυτικά:

Προς:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ :

Πρωθυπουργό κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, κα ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ, κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Πρόεδρο «Ελληνικής Λύσης», κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ
Γραμματέα «ΜέΡΑ 25», κ. ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Υπουργό Εσωτερικών κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ
Υπουργό Παιδείας κα ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Υπουργό Υγείας κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
Υφυπουργό Πρόνοιας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
Βουλή των Ελλήνων, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΑΣΟΥΛΑ
Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΙΧΑΛΟ
Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΘΑ
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), κ. ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Πρυτάνεις Τμημάτων Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία των Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων
Σύλλογο Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδος

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με την ευχή η Αναστάσιμη Ημέρα να έλθει σύντομα και στην Πατρίδα μας, με το τέλος της Πανδημίας και με τις ευχές προς όλους εσάς για Υγεία και Δημιουργία, σας γνωρίζουμε ότι :

Η Υγεία, η Ανάπτυξη, η Αγωγή και η Εκπαίδευση των 100.000 Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας (από Ο ετών μέχρι την είσοδό τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση), που φοιτούν στις Δομές των Μελών μας, βρίσκεται στα χέρια σας.

Σε μια χρονική συγκυρία, όπου αναμένεται το άνοιγμα του Τουρισμού, χιλιάδες εργαζόμενοι από αυτή, την κρίσιμη για την Οικονομία μας, Αγορά, μας ρωτούν τι θα γίνει με τα παιδιά τους. Όπως και ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι,
από κάθε οικονομικό – παραγωγικό τομέα που επιστρέφει στη μάχη για Ανάκαμψη.

Με αληθινή οδύνη, γιατί νοιαζόμαστε τα παιδιά μας, τις οικογένειες τους και τη χώρα, αδυνατούμε να απαντήσουμε!

Διότι η αρμόδια υφυπουργός, δηλώνει ότι πιθανόν να ανοίξουμε στις 10 Μαΐου, πιθανόν στις 17, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών διαρρέει, ότι αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει πριν τις 24 Μαΐου !
Ταυτόχρονα ουδείς μας έχει ενημερώσει, πότε θα εμβολιασθούν παιδαγωγοί και εργαζόμενοι στη Διαχείριση των Δομών.

Με απορία μας παρατηρούμε ότι δεν περιλαμβανόμεθα σε καμία σχετική λίστα ή ανακοίνωση. Όπως και ότι αφήνεται ανοιχτό να απαιτείται «self test» για τα πολύ μικρά παιδιά, που φιλοξενούμε!

Ποιος θα πάρει την ευθύνη, να κάνει το τεστ, σε μωρό, ενός έτους ; Ποιος θα μας ενημερώσει για τις υγειονομικές προϋποθέσεις του ανοίγματος των Δομών μας;

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Αυτή η πραγματικότητα, να «χάνει» η Πολιτεία, ανάμεσα σε 5 (!) συναρμόδια υπουργεία, το πιο ευαίσθητο κομμάτι του Παιδαγωγικού μας Συστήματος, δεν είναι πρωτόγνωρη.

Τη ζούμε εδώ και 35 έτη, που η Πολιτεία, νομοθετεί για την Προσχολική Αγωγή. Με μεγάλες καθυστερήσεις, απέναντι στο κρίσιμο Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, τις ανάγκες της εργαζόμενης οικογένειας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών.

Πριν σχεδόν μισό αιώνα, προτρέψαμε την Πολιτεία, να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο, που συγκέντρωνε όλες τις αρμοδιότητες για την Προσχολική Αγωγή & Εκπαίδευση σε ένα Ινστιτούτο.

Όπου πρωταγωνιστούσε η γνώση των Επιστημών της Παιδαγωγικής και της Φυσιολογίας του Παιδιού.

Αυτό το Ινστιτούτο παράγει και εκσυγχρονίζει :

Το οικονομοτεχνικό μοντέλο χρηματοδότησης και τις υλικοτεχνικές προδιαγραφές κάθε δομής, δημόσιας ή ιδιωτικής. Όπως και την τακτή αξιολόγησή τους. Όπως και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, όπως η σημερινή υγειονομική κρίση.

Ορίζει την ενδεδειγμένη ποικιλομορφία του παιδαγωγικού προσωπικού. Όπως και το παιδαγωγικό του πρόγραμμα και τις ερευνητικές προεκτάσεις του.

Αυτή η πρότασή μας, επιστημονικά τεκμηριωμένη από τους εγκυρότερους Πανεπιστημιακούς της χώρας, έχει κατατεθεί σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών.

Αντί όμως να μας καλέσει η Πολιτεία να την εξηγήσουμε, μας κάλεσε πρόσφατα να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα Επιτροπής, η οποία συστήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, για το Παιδαγωγικό Πρόγραμμα.

Προφανώς ούτε και σε αυτή την Επιτροπή, δεν κρίθηκε λογικό, να μετέχουμε. Πιθανόν γιατί δεν υπάρχει απάντηση, στο επίμονο ερώτημα μας : Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, «Ναι», αλλά σε ποια δομή προσχολικής αγωγής;

Όπως δεν παίρνουμε και μια απάντηση, για τις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, που θέλουν να γνωρίζουν, πότε και με ποιες υγειονομικές προδιαγραφές, θα επιστρέψουν τα παιδιά στην Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Αυτή, η τελευταία εξέλιξη, «σφραγίζει» την Προσχολική Αγωγή και δένει τα χέρια μας.

Γι’ αυτό σας τονίζουμε, ότι η Υγεία, η Ανάπτυξη, η Αγωγή και η Εκπαίδευση των Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας (Από 0 ετών έως την είσοδό τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση), βρίσκεται, πλέον, στα δικά σας χέρια.

Με εκτίμηση

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top