ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλαλούμ στο Εμπόριο με το self test

2631065
Αλαλούμ έχει επικρατήσει στους κόλπους των πατρινών εμπόρων με το θέμα των self test που από χθες υποχρεωτικά πρέπει να γίνονται και στο λιανεμπόριο.

Όλα αυτά καθώς η ειδική πλατφόρμα ναι μεν άνοιξε για τους εργαζόμενους των καταστημάτων, αλλά όχι και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αφού για αυτούς θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Όμως σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες αγνοούσαν αυτή την παράμετρο και μάταια προσπαθούσαν να μπουν στην πλατφόρμα και το σύστημα τους “πετούσε” εκτός.

Πάντως, κατά τα άλλα η πρώτη μέρα των self test στο λιανικό εμπόριο ήταν κυρίως μέρα προσαρμογής και έτσι φαίνεται θα κυλήσει όλη η εβδομάδα με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους να προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

Οι έλεγχοι θα αρχίσουν από την προσεχή εβδομάδα με τα πρόστιμα που προβλέπονται να είναι τσουχτερά για τους παραβάτες.

Η ανακοίνωση του Εμπορικό Συλλόγου:

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Στην σχετική Υπουργική Απόφαση, της οποίας η δημοσίευση αναμένεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δεν γίνεται λόγος για τους επιχειρηματίες και τα βοηθούντα μέλη των οικογενειών τους. Ένα μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας του μέτρου στηρίζεται στην αναγγελία στο ΕΡΓΑΝΗ, όπου όμως για να κάνει κάποιος την σχετική γνωστοποίηση πρέπει να έχει την δική του «ηλεκτρονική μερίδα». Τέτοια έχουν μόνο οι εργαζόμενοι και αφού οι εργοδότες δεν μπορούν να κάνουν καμία γνωστοποίηση στο ΕΡΓΑΝΗ, λογικά εξαιρούνται του μέτρου και η διενέργεια ή όχι τεστ εναπόκειται στην ατομική ευθύνη του κάθε επιχειρηματία.

2. Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Στρατινάκη ανέφερε ότι η ΚΥΑ αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους επιχειρηματίες – εργοδότες δεν υπάρχει πρόβλεψη από την απόφαση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση δεν συμπεριλαμβάνει ούτε τα μέλη α’ βαθμού συγγένειας. Για αυτές τις κατηγορίες, θα υπάρξει αντιμετώπιση το επόμενο διάστημα καθώς δόθηκε προτεραιότητα στους εργαζόμενους για να μη πέσει όλος αυτός ο όγκος ταυτοχρόνως στα φαρμακεία».

Σε ότι αφορά την εμπορική κίνηση η μέρα ήταν όπως και οι προηγούμενες. Υποτονική με μία μικρή κίνηση στα καταστήματα με παιδικά ρούχα και σε αυτά με πασχαλινά είδη.

You may also like

Comments are closed.