Αλ. Χρυσανθακόπουλος | Προτείνει Συνεταιρισμό με ίσες “μερίδες” για την Παναχαϊκή

Facebook
Twitter

Προς τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Κο Παναγιώτη Σεμιτέκολο:

χρονια πολλά Αλεξ e1673262741577

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε, για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, η λύση είναι μια:

Να ιδρυθεί ένας συνεταιρισμός, όπου όλες οι μερίδες θα είναι ίσες μεταξύ τους, κάθε μέλος μία ψήφος και εφόσον υπάρχουν προαιρετικές μερίδες, αυτές θα αφορούν σε τυχόν μερίσματα κερδών.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγουμε στο μέλλον το πρόβλημα των ανωνύμων εταιρειών, όπου όταν γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κάποιος βάζει χρήματα παίρνει το πλειοψηφικό πακέτο και εξαφανίζει την μειοψηφία. Όλες οι ατασθαλίες γίνονται από τους μονοκράτορες.

Η Παναχαϊκή μπορεί να γίνει μεγάλη ομάδα, σταθερή με φυτώριο παικτών και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Να μη ξαναμπλέξουμε με σωτήρες της μίας αγωνιστικής περιόδου. Η μόνιμη και διαρκής λύση είναι ο ανοικτός για εγγραφές συνεταιρισμός που θα εκλέγει διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο, θα έχει διάφανη διαχείριση και όλοι θα είναι ίσοι στις γενικές συνελεύσεις, που θα γίνονται στο γήπεδο μας!

Όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν στο να γίνει η Παναχαϊκή παράρτημα των Αθηναϊκών ομάδων ή της Θεσσαλονίκης. Είμαι στη διάθεση σας να συμβάλλω στην εφαρμογή της πρότασης μου, έχοντας έτοιμη τη διατύπωση ενός καταστατικού συνεταιριστικού χαρακτήρα, ώστε να μη έχουμε κακοδιαχείριση, οι συνεταίροι να ευθύνονται μόνο στο ύψος της συνεταιριστικής τους μερίδας και να μην συσσωρεύονται χρέη.

Επίσης τα πλεονάσματα δεν θα φορολογούνται ως κέρδη, εφόσον δεν θα διανέμονται ή θα γίνονται αποθεματικό ή θα επενδύονται ή θα μετατρέπονται σε προαιρετικές συνεταιριστικές μερίδες. Πολλοί σύλλογοι σε όλο τον κόσμο έχουν αυτό το μοντέλο! Εμείς γιατί όχι;

Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και αγάπη στην Παναχαϊκή

Ο επί 57 χρόνια πιστός οπαδός της και έμπρακτος με πολλούς τρόπους υποστηρικτής της

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος

Πάτρα 10/7/2023

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top