ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος: Η ύπαρξη αναδόχου για το φράγμα Αστερίου δεν εμποδίζει την ίδρυση φορέα διαχείρισης

Facebook
Twitter
Αγαπητοί Δήμαρχοι Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Η ύπαρξη αναδόχου για το φράγμα Αστερίου δεν εμποδίζει την ίδρυση φορέα διαχείρισης.

Αν δεν ιδρύσετε τώρα τον Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου Παραπείρου θα χάσετε όλες τι ευκαιρίες, να μπείτε κερδοφόρα στο ΕΣΠΑ.

Σας προτείνω ο φορέας να έχει καταστατικό συνεταιριστικού χαρακτήρα με τέσσερις δυνητικά μετέχοντες δηλαδή και τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με αναλογική εκπροσώπηση που θα δίνει στο Δήμο Πατρέων αριθμητικά εύλογη και επαρκή συμμετοχή. (Σας έχω ήδη αποστείλει σχέδιο καταστατικού).

Η έδρα να είναι στον Δήμο Ερυμάνθου, ο οποίος θα φροντίσει και θα επωφελείται από την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου εντάσσοντας στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα τις υποδομές προσέλκυσης επισκεπτών για αναψυχή, αθλητισμό, περιήγηση κλπ.

Η ίδρυση εργοστασίου εμφιάλωσης πλεονάζοντος νερού, απαιτεί ένα πλήρη φάκελο και να είστε σίγουροι ότι τα κέρδη θα είναι αξιόλογα. Επίσης περί το 1 εκ ευρώ θα είναι τα ετήσια έσοδα από τα υδροβόρα εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ. Να απαιτήσετε τα υπόλοιπα των Εθνικών πόρων από την έκπτωση του εργολάβου συντηρητή να μπούν στο ταμείο του νέου φορέα, δηλαδή περί τα 3,5 εκ Ευρώ.

Το προσωπικό που θα προσλάβει ο ιδιώτης θα φύγει όταν αυτός αποχωρήσει και μετά από πέντε χρόνια όχι μόνο θα είστε στο σημείο μηδέν, αλλά θα παραμείνετε απόλυτα ανέτοιμοι για να αναλάβετε έστω και τότε την διαχείριση και φυσικά παραμένει ο εμφανής κίνδυνος ιδιωτικοποίησης και τότε θα είναι πολύ αργά για όλα.

Με εμπιστοσύνη και προσδοκία Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος,

εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για την ψηφισμένη ήδη θετικά απόφαση ίδρυσης Διαδημοτικού Φορέα για το φράγμα Πείρου Παραπείρου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top