ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Σπέρχος: Αχαιός σεφ… μεγαλουργεί στο Ντουμπάι

σεφ

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Ένας Αχαιός… διαφημίζει την μαγειρική της περιοχής στα πέρατα της Γης. Πρόκειται για τον διακεκριμένο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος σερβίρει ελληνικές γεύσεις με στόχο να διαφημίσει τους θησαυρούς που παράγει η ελληνική γη και να προβάλλει μία σύγχρονη οπτική της διατροφικής μας παράδοσης.

Μάλιστα ο Καλαβρυτινός σεφ τονίζει πως το 90% των προϊόντων του εστιατορίου στο Ντουμπάι, προέρχονται από την Ελλάδα, την ίδια στιγμή που το 99% των πελατών δεν είναι Έλληνες.

Ο βραβευμένος σεφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καλάβρυτα, όπου από μικρή ηλικία βρισκόταν μέσα στις κουζίνες βοηθώντας στην οικογενειακή επιχείρηση. Η αγάπη του για την μαγειρική δεν άργησε όμως να εκδηλωθεί αφού η καθημερινότητά του είχε ταυτιστεί με γεύσεις και συνταγές της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι στο χώρο της μαγειρικής τέχνης. Σπούδασε στην Αθήνα και ξεκίνησε παράλληλα να εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια ξενοδοχείων.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του στην πρωτεύουσα και στα ελληνικά νησιά, δέχτηκε την πρόταση να προωθήσει την ελληνική γαστρονομία στο Ντουμπάι, με τον ίδιο να γίνεται ο νεότερος επικεφαλής σεφ στο παγκοσμίου φήμης «One & Only Royal Mirage», σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Ωστόσο, η αγάπη του για την Ελλάδα και η ανάγκη να αναδείξει την ελληνική γαστρονομία σε διεθνές επίπεδο ώθησε τον σεφ να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο στο Ντουμπάι -μαζί με τους συνεταίρους του- δίνοντας στους πελάτες την ευκαιρία να απολαύσουν περισσότερα από 200 αυθεντικά προϊόντα μικρών παραγωγής της ελληνικής γης.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Αλ. Σπέρχος έγινε επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ με την ιδιότητα αυτή παρέχει μέχρι και σήμερα συμβουλές σε εστιατόρια, συμμετέχει σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο διοργανώσεων όπως είναι η Formula 1 στο Άμπου Ντάμπι, ενώ παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής.

«Δηλώνω παθιασμένος με την ελληνική κουζίνα και την μαγειρική. Βασικός μου σκοπός είναι να αναδείξω την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο. Έχω μαγειρέψει σε πάνω από 34 περιοχές του κόσμου ελληνικές συνταγές, από την Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, την Σρι Λάνκα, την Παπούα Νέα Γουινέα έως και την Αυστραλία» καταλήγει ο σεφ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

You may also like

Comments are closed.