ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι έκλεισε ένα μεγάλος κύκλος – Τα μέλη του κόμματος θα μας κρίνουν όλους, παραμένουμε αξιωματική αντιπολίτευση.

Capture 357

«Ήταν η πιο δύσκολη και όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εμάς. Αν και ο κίνδυνος της κατάρρευσης που φάνηκε μετά από την κάλπη της απλής αναλογικής αποδείχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε υποστεί μία σοβαρή εκλογική ήττα».

«Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της δεξιάς του κου Μητσοτάκη αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Ποτέ στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν υπήρχαν συσχετισμοί τόσοι αρνητικοί για τον προοδευτικό χώρο κι αυτό εκπέμπει σήμα κινδύνου για κάθε δημοκρατικό πολίτη», συνέχισε, επιρρίπτονας ευθύνες και στη ΝΔ για την είσοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογώ, κάνοντας λόγο για «έναν μεγάλο κύκλο που έκλεισε και έναν καινούργιο που ανοίγει», ενώ έθεσε εαυτόν στη διάθεση των μελών του κόμματος, τονίζοντας ότι το κόμμα του υπέστη μεγάλη εκλογική ήττα.

You may also like

Comments are closed.