ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Στην Καλαμάτα η πρώτη προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras periodia

Τον νομό Αργολίδας, αλλά και την πόλη της Καλαμάτας, παραδοσιακό «γαλάζιο» προπύργιο, επέλεξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας για να εκκινήσει τον κύκλο των κατεξοχήν προεκλογικών του ομιλιών, μετά τον ορισμό της 21ης Μάϊου ως της ημερομηνίας των φετινών εθνικών εκλογών. Ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει σήμερα το πρωί στην αγορά του Άργους, ενώ νωρίς το μεσημέρι θα επισκεφθεί εργοστάσιο κατασκευής ηλιακών θερμοσιφώνων στην περιοχή, σε μια περισσότερο συμβολική κίνηση, όταν ο πληθωρισμός και το ενεργειακό κόστος βρίσκονται στην προμετωπίδα της προεκλογικής του ρητορικής.

Η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά αναμένεται να επανέλθουν και την σημερινή του ομιλία στην Καλαμάτα, πρώτο σταθμό σε ένα μακρύ προεκλογικό πρόγραμμα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος καλείται να δώσει έναν αισιόδοξο και πραγματιστικό συνάμα τόνο στις πολιτικές του εξαγγελίες. Από τον προεκλογικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, δεν θα απουσιάζει η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαρακτήρισε χθες «μεγάλη πληγή», μιλώντας στη Βουλή.

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να επανέρχονται στην κοινοβουλευτική κανονικότητα, για να υπερψηφίσουν τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων, «το πάνδημο πένθος, με το πέρασμα των ημερών, μετατρέπεται σε πάνδημη οργή και πάνδημη απαίτηση για αλήθεια και για δικαιοσύνη» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, καθώς «υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές επιλογές που άφησαν σε πλήρη απαξίωση το σιδηροδρομικό δίκτυο για να φτάσουμε τελικά στο αδιανόητο δύο τρένα επί 12 περίπου λεπτά να κατευθύνονται στην ίδια γραμμή, το ένα απέναντι στο άλλο», όπως υποστήριξε.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της ανάδειξης της αλήθειας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας, εγκαλώντας παράλληλα την κυβέρνηση για επιλεκτική άγνοια και συγκάλυψη. Ακόμη, ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε την ασφάλεια ως απαραίτητο όρο «για να νιώσει ξανά ασφάλεια» ο πολίτης, ενώ περιέγραψε για την στάση του κόμματός του πως «δεν κάναμε το δυστύχημα αρένα αντιπαράθεσης, αλλά αναλάβαμε το χρέος που μας αναλογεί στο να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ως πολιτεία για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φρίκη». Ο φόβος της επανάληψης, άλλωστε, των Τεμπών συνιστά κατά τον κ. Τσίπρα τον κατεξοχήν λόγο για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της πολύνεκρης τραγωδίας.

Από την κριτική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν εξαιρέθηκε ούτε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς «τέσσερα χρόνια τώρα σε όλα τα δύσκολα, είναι ότι δεν έχει ευθύνη, είναι ότι δεν ξέρει τα κρίσιμα γεγονότα, δεν ήξερε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως «όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι πίσω από τα διαρκή «δεν ήξερα» κρύβεται ο φόβος απέναντι στην ευθύνη». Παράλληλα, κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι «επιλέγει παντού, σε όλα τα κρίσιμα, τη συγκάλυψη», εξηγώντας από μέρους του πως «δεν είναι θέμα εκδίκησης το να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες, είναι προϋπόθεση για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια τραγωδία».

You may also like

Comments are closed.