ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αλεξοπούλου: Να συνεχιστεί η μείωση ενοικίου των σχολικών κυλικείων έως 40%

Facebook
Twitter
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή Βορίδη κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με αφορμή την αγωνία που εκφράζουν οι εκμισθωτές σχολικών κυλικείων για την ομαλή επιστροφή τους στην εργασία για την σχολική περίοδο 2021-2022.

Η βουλευτής ζητά από τον κ. Υπουργό να εξετάσει, την παράταση της νομοθετικής ρύθμισης η οποία έδινε τη δυνατότητα στους δήμους, για το σχολικό έτος 2020-2021, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μειώσουν του ύψους των καταβλητέων μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων έως σαράντα τοις εκατό (40%). Η ρύθμιση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους εκμισθωτές να αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες που η πανδημία δημιούργησε, για τις περιόδους όπου οι σχολικές μονάδες παρέμεναν κλειστές ή και λειτουργούσαν με μειωμένο αριθμό τμημάτων.

Η κα Αλεξοπούλου τονίζει ότι με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και μέσα από τη συντονισμένη διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών, οι μαθητές μας επέστρεψαν πλέον στα σχολεία και οι εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων επιστρέφουν σε μία σχετική κανονικότητα, με σημαντικά μειωμένα εισοδήματα. Η παράταση της συγκεκριμένης ρύθμισης θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην επανένταξή τους στην εργασία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top