ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Aλεξοπούλου σε Βορίδη: Πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να μεταβούν σε Κ.Ε.Π. για γνήσιο υπογραφής!

Facebook
Twitter
Λύση για τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς για το γνήσιο της υπογραφής ζητά η Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, με την οποία ζητά επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των πολιτών που δεν μπορούν να προσέλθουν σε ΚΕΠ.

Με το Ν. 4937/2022 αποδεσμεύονται οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από τη βεβαίωση γνησίου υπογραφής. Η βεβαίωση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr ή των ΚΕΠ.

Μετά την τροποποίηση του νόμου και την αποδέσμευση της Αστυνομίας δημιουργείται ένα σοβαρό κενό με τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω προβλημάτων υγείας και ηλικίας εκτός της οικίας τους για να προβούν στη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν τις ψηφιακές γνώσεις ή τα μέσα προκειμένου να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική βεβαίωση.

Η κα Αλεξοπούλου ζητά την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και την μέριμνα του αρμόδιου Υπουργού προκειμένου να αρμόδιοι υπάλληλοι να αναλάβουν την ευθύνη της κατ’ οίκον βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής των πολιτών που δεν δύνανται να προσέλθουν σε κάποιο ΚΕΠ.

Η Βουλευτής Αχαΐας μετά την κατάθεση της Ερώτησης δήλωσε: « Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει συντελέσει μία ψηφιακή επανάσταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα στα τρία χρόνια διακυβέρνησης. Επίσης ήταν προς ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η αποδέσμευση από διοικητικά βάρη της Ελληνικής Αστυνομίας. Είμαι σίγουρη ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω ηλικίας ή κινητικών προβλημάτων δεν μπορούν να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ για τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής.»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top