ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αλλάζουν όσα γνωρίζαμε για τα self test

Facebook
Twitter
Αλλάζει το πλαίσιο γύρω από τα self για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους, μετά τα πρόσφατα μέτρα αλλά και τις σημερινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Έτσι αρχικά τα παιδιά που έχουν κάνει το εμβόλιο θα απαλλαγούν πλέον από την υποχρέωση να κάνουν self test. Για να υπάρξει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στον εμβολιασμό, τα μέλη της επιτροπής μαζί με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη σε όλα τα ερωτήματα των γονιών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Το δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό άρχισαν να διανέμονται από τις 6 Δεκεμβρίου και θα δίνονται από τα φαρμακεία έως και τις 12 Δεκεμβρίου σε όλους τους ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένους ή μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να επαναληφθεί το διάστημα 3 με 7 Ιανουαρίου. Αν το συγκεκριμένο μέτρο δουλέψει, τότε οι Αρχές θα μπορούν να έχουν εικόνα τόσο για την επιδημιολογική κατάσταση πριν όσο και για εκείνη μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το μέτρο δεν είναι μεν υποχρεωτικό, η κυβέρνηση καλεί όμως τους πολίτες να προχωρήσουν στο τεστ ώστε να περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αν το μέτρο κριθεί επιτυχημένο ενδέχεται να επεκταθεί και να μονοποιηθεί τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους, ώστε να αναβαθμιστεί η επιδημιολογική επιτήρηση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top