ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλόννησος: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

ypovrixio mouseio
Επίσημη πρώτη έκανε την Πέμπτη, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας του στην πρώτη του πλήρη τουριστική σεζόν μετά τα περσινά εγκαίνια.

Το υποβρύχιο μουσείο που βρίσκεται στο νησάκι της Περιστέρας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του, μετά από την περσινή πιλοτική λειτουργία του.

Για τους επισκέπτες που δεν έχουν πείρα κατάδυσης ή φοβούνται να βουτήξουν, υπάρχει ειδική ψηφιακή υποδομή στο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Χώρα Αλοννήσου, όπου που μπορούν να «καταδυθούν» εικονικά, με χρήση ειδικής μάσκας και να απολαύσουν την βόλτα τους, «χωρίς να βραχούν».

Το ναυάγιο της Περιστέρας είναι σε βάθος 22 έως 33 μέτρων και έχει θεωρηθεί μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο ναυάγιο της Κλασσικής Περιόδου και το σπουδαιότερο αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο του κόσμου.

Κατά πάσα πιθανότητα, το πλοίο ήταν αθηναϊκό εμπορικό, φορτωμένο με 4.000 αμφορείς και άλλα αγγεία και είχε διαστάσεις κατά προσέγγιση 25 μέτρα μήκος και 10 μέτρα πλάτος, ενώ βυθίστηκε την περίοδο 425-400 π.Χ.

Ακόμα, ειδικές κάμερες μεταδίδουν ζωντανά από τον βυθό σε πραγματικό χρόνο την ιστορία δεκάδων αιώνων, εντυπωσιακές εικόνες κόβουν την ανάσα και αρχαίες ιστορίες μεταφέρουν τους τουρίστες σε άλλη διάσταση χωρίς να χρειαστεί να καταδυθούν!

You may also like

Comments are closed.