ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΛΥΚΕΣ – Κ. ΑΧΑΪΑ: Η ανάγκη αναβάθμισης της παραλίας

Facebook
Twitter
αλυκες (3)

 

Οι Αλυκές είναι ο τόπος που η Δυτική Αχαΐα πρέπει να αναδείξει. Ένα σημείο αναφοράς για τον τουρισμό που όμως αδικαιολογήτως είναι στα αζήτητα επί σειρά ετών και που έστω και τώρα θα πρέπει να μπει «υψηλά» στην λίστα των προτεραιοτήτων προς αναβάθμιση και αξιοποίηση. Τα παραπάνω, είναι μέρος όσων επισημαίνουν ενασχολούμενοι με το κομμάτι του τουρισμού, όπως ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, οι οποίοι θέτουν ως υπ’ αριθμόν «ένα» αίτημα αυτό της ριζικής αλλαγής και μεταμόρφωσης των Αλυκών της Κάτω Αχαΐας.

 

αλυκες (1)

Τι λένε, λοιπόν, οι ξενοδόχοι; Ότι όταν, για παράδειγμα, οι ξένοι πελάτες τους, τους ρωτούν πού να πάνε για να βρουν παραλιακή με ψαροταβέρνες ή και αναψυχή, ενώ θα μπορούσαν να τους υποδείξουν τις  Αλυκές, εν τούτοις τους στέλνουν είτε στα γνωστά παραλιακά μέρη της Δυτικής Αχαΐας και εφόσον αυτά δεν επαρκούν, τους στέλνουν στα Βραχναίκα. Τα οποία, όντως, παίρνουν ένα μεγάλο μερίδιο της τουριστικής «πίτας» της Δυτικής Αχαΐας. Την ώρα που οι Αλυκές, αυτό το μοναδικό τμήμα της περιοχής που θα μπορούσε να αποτελεί «φιλέτο» για όλη την περιοχή, παραμένει ένας χώρος υποβαθμισμένος και μη αξιοποιημένος.

 

αλυκες (2)

Είναι προφανές, συνεπώς, πως χρήζει αναβάθμισης μέσα από έργα που θα φέρουν αλλαγές και θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την ίδια την παραθαλάσσια περιοχή αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Αχαΐα. Θυμίζουμε ότι ένα τέτοιο έργο πάντα βρισκόταν ως στόχος στα πλάνα κάθε δημοτικής αρχής όμως ουδέποτε αυτός ο στόχος επετεύχθη. Ελπίζοντας όμως να συμβεί αυτό τώρα, το επαναφέρουμε στο προσκήνιο μιας και αποτελεί ένα από θέματα πρώτιστης γραμμής για όλους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά γύρω από το κομμάτι του τουρισμού. Αν και αξίζει να σημειωθεί πως μια αναβάθμιση δεν αφορά μόνο τον τουρισμό. Αφορά και με την ευρύτερη έννοια την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top