ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αλυσίδες… ή πρόστιμο – Μπαράζ ελέγχων στα οχήματα

Facebook
Twitter

Από το βράδυ της Δευτέρας 29/1 στις 10 όλοι οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους στα αυτοκίνητα τους αλυσίδες, ενώ υπό τον φόβο των προστίμων πολλοί οδηγοί έσπευσαν να αγοράσουν αλυσίδες.

«Καλημέρα σας κύριε, να κάνουμε μία ερώτηση, έχετε εφοδιαστεί στο όχημα σας με αλυσίδες;», ακούγεται να λέει ο τροχονόμος.

Με τις χιονοπτώσεις ακόμη και στα βόρεια της Αθήνας να αναμένονται πυκνές, αυτή είναι η ερώτηση που τίθεται συχνότερα από το πρωί στους οδηγούς στα μπλόκα της τροχαίας.

«Να γνωρίζετε ότι από τις 10 η ώρα το βράδυ σήμερα είναι υποχρεωτικό να έχουμε μαζί μας αλυσίδες κι αν υπάρξουν καιρικά φαινόμενα όπως χιόνι τις χρησιμοποιείται για να βγείτε έξω», προσθέτει.

Στην πλατεία Δροσιάς η Τροχαία πραγματοποιεί από το πρωί ελέγχους σε αυτοκίνητα για να διαπιστωθεί εάν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Μέχρι στιγμής έχουν κοπεί 2 πρόστιμα των 80 ευρώ.

Η ανάγκη για μετακίνηση, αλλά και το πρόστιμο οδήγησε πολλούς οδηγούς σε καταστήματα αντιολισθητικών μέσων.

«Έχει χιονοκουβέρτα από 30 ευρώ κι ανεβαίνει φτάνει μέχρι 100 ευρώ υπάρχει αλυσίδα από 39 ευρώ το ζευγάρι», λέει ο έμπορος αντιολισθητικών μέσων, Νίκος Νυφούδης.

Η τοποθέτηση δεν απαιτεί παρά μερικά λεπτά.

 «Οχυρώνονται» για τον χιονιά

Στους δήμους των βορείων προαστίων, τα εκχιονιστικά μηχανήματα ζεσταίνουν τις μηχανές τους, ενώ οι κάτοικοι προμηθεύονται αλάτι από κεντρικά σημεία.

«Υπάρχει ήδη τοποθετημένο αλάτι τόσο για τους δημότες όσο και για τα μηχανήματα να ανεφοδιάζονται», αναφέρει η δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαιχόσογλου.

Τα φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν από τη νύχτα, με την επιτροπή εκτίμησης κινδύνου να συνεδριάζει για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

«Η σύσταση για την αυριανή ημέρα για όλους αυτούς οι οποίοι δεν υπάρχει λόγος είναι σύσταση να μην κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα τους», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όσοι βγουν σε παγωμένους ή γλιστερούς δρόμους, ωστόσο, θα πρέπει να λάβουν μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι συνεχείς και ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας, θα υπάρχουν ανακοινώσεις για μαθητές και εργαζόμενους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top