ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Άμαχοι παγιδευμένοι σε ισοπεδωμένα κτίρια προσφυγικού καταυλισμού στην Λωρίδα της Γάζας

Facebook
Twitter
arthrou-gaza

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν ακατάπαυστα τον προσφυγικό καταυλισμό στη Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα.

Άμαχοι παγιδεύονται στα ισοπεδωμένα κτίρια. Ένας ηλικιωμένος, μέσα στα χαλάσματα, περιμένει τους διασώστες για να τον απεγκλωβίσουν. Δίπλα του, κείτονται οι σοροί των εγγονών του.

Το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί άμαχοι ξεπερνούν τους 60, άλλοι 100, είναι οι τραυματίες, στον Βορρά, αλλά και στο Νότο της Γάζας, στην Ράφα. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου επιμένει πως δεν υφίσταται ανθρωπιστική καταστροφή, την ώρα που 550 χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, τα τελευταία 24ωρα.

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς πως κλέβει τα τρόφιμα που προορίζονται για τους αμάχους, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο.

Ο στρατός υποστηρίζει πως έχει ταυτοποιήσει αυτούς τους ένοπλους σε σημείο διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ στην Ράφα.

«Πολεμάμε τη Χαμάς. Πιστεύετε ότι αυτά τα τρόφιμα δεν πάνε στην Χαμάς; Πραγματικά, πιστεύετε ότι δεν τα παίρνει η Χαμάς;».

Νέα επίθεση στον Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Ερντογάν

Στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Υποστήριξε πως το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρο ακόμη και την Τουρκία και συνέκρινε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα, με το Ολοκαύτωμα.

«Τι συνέβη στον Χίτλερ; «Φύτεψε» μια σφαίρα στο κεφάλι του, το καμένο πτώμα του βρέθηκε στο καταφύγιό του, το οποίο ήταν κατεστραμμένο, όπως η Γερμανία. Να το θυμηθείτε, αργά ή γρήγορα, η ίδια μοίρα περιμένει τον Νετανιάχου, τον χασάπη της Γάζας και όσους συμμετείχαν στη γενοκτονία στη Γάζα, μαζί του».

Πυρομαχικά και στρατιωτικά οχήματα παραδίδει η Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ

Στην Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα μετά την απειλή του Τζο Μπάιντεν, πως θα περιορίσει την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι θα παραδώσει στο Τελ Αβίβ πυρομαχικά και στρατιωτικά οχήματα, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα κατά του Ισραήλ, για τα 76 χρόνια από την «Καταστροφή», όπως ονομάζουν τον ξεριζωμό τουλάχιστον 750 χιλιάδων Παλαιστίνιων, το 1948, με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top