ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Aμαλιάδα: Ιερέας κινδύνεψε μετά από αφού τσίμπημα από “σκούρκο”

wolfgang hasselmann
Ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αμαλιάδα με 50χρονο ιερέα ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΥ σε προθανάτια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο ιερέας, με καταγωγή από την περιοχή της Βουλιαγμένης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΥ Σιμόπουλου, αφού δέχθηκε τσίμπημα από σκούρκο. Το ιατρικό προσωπικό που εφημέρευε έδωσε μεγάλη μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Πως να αντιμετωπίσουμε τα τσιμπήματα από έντομα το καλοκαίρι;
Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο ή υπερβολικό τα τσιμπήματα εντόμων αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την περίοδο του καλοκαιριού. Το ποσοστό αναφυλακτικών αντιδράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 1%, αρκετά υψηλό στους μελισσοκόμους και στις οικογένειές τους. Το καλοκαίρι τα πράγματα επιδεινώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Λόγω των κλιματολογικών συνθήκων και του γεγονότος ότι τα υμενόπτερα αναπαράγονται την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουμε αφενός αυξημένη συχνότητα τσιμπημάτων και αφετέρου είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στα τσιμπήματα.

Η οικογένεια των υμενοπτέρων στην Ευρώπη περιλαμβάνει τις μέλισσες και τις σφήκες. Πιο συγκεκριμένα, η οικογένεια περιλαμβάνει την κοινή μέλισσα, την μελιτοφόρο που το σώμα της ζει σε κυψέλες και την μέλισσα «βόμβο» (bumble bee) που είναι μοναχική και αναγνωρίζεται από τον χαρακτηριστικό βόμβο που παράγει. Ο κανόνας είναι ότι η μέλισσα χάνει το κεντρί της κατά το τσίμπημα με συνέπεια τον θάνατό της. Από την άλλη, η οικογένεια των σφηκών περιλαμβάνει την κοινή σφήκα (common wasp) που κάνει τη φωλιά της σε σκέπες, χαλάσματα δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές και την μεγάλη σφήκα (hornet) την επονομαζόμενη σερσέγκι ή μπάμπουρα.

 

You may also like

Comments are closed.