ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί: Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ευρώπη

petrelaio neo 2

Οι Αμερικανοί μεγαλοπαραγωγοί διαμηνύουν ότι δεν θα είναι σε θέση να σώσουν την Ευρώπη με αυξημένες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, παρόλο που οι πιέσεις στην αγορά πετρελαίου έχουν αμβλυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι το εμπάργκο «θα μπορούσε να προκαλέσει άνοδο στις τιμές του πετρελαίου». Ωστόσο, οι μεγάλοι  Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφεραν σύμφωνα μες τους Financial Times, ότι δεν θα μπορέσουν να αυξήσουν τις προμήθειες αρκετά γρήγορα για να διασώσουν την Ευρώπη.  «Δεν ισχύει ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αντλήσουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Η παραγωγή μας είναι αυτή που είναι», δήλωσε ο Wil VanLoh, επικεφαλής του ομίλου Quantum Energy Partners, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κλάδο των σχιστολιθικών κοιτασμάτων στις ΗΠΑ.

«Δεν επίκειται κανενός είδους επιχείρηση διάσωσης», πρόσθεσε ο VanLoh. «Ούτε στο πετρέλαιο ούτε στο φυσικό αέριο», ξεκαθάρισε. «Δεν προσθέτουμε εξέδρες άντλησης και δεν βλέπουμε και κανέναν να προσθέτει», λέει από την πλευρά του ο Σκοτ Σέφιλντ, CEO της Pioneer Natural Resources.

Και όλα αυτά όταν η Ρωσία προειδοποίησε ότι οι ροές θα μειωθούν εφέτος κατά 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm), προς την Ευρώπη.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ