ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Άμεσα οι αποζημιώσεις από τη δικαιοσύνη για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και συγγενείς

Facebook
Twitter

Άμεση θα είναι η καταβολή των αποζημιώσεων που θα επιδικάζονται από τα δικαστήρια για τα θύματα στα Τέμπη και συγγενείς τους. Σχετική πρόβλεψη ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης βάσει του οποίου γίνονται κακούργημα οι κλοπές των υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει παράλληλα ότι οι αποφάσεις των πρωτοδικείων για τα θύματα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι οποίες θα επιδικάζουν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας και επιζήσαντες, θα κηρύσσονται άμεσα εκτελεστές, δηλαδή θα λαμβάνουν άμεσα τα ποσά που θα τους επιδικάζονται. Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια σε συγγενείς θυμάτων και επιζώντων που θέλουν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αυστηροποιείται από πλημμέλημα σε κακούργημα η νομοθεσία για τις κλοπές των υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

tempi 3 1 scaled

Τέμπη: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο

Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει διευκολύνσεις για τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ως προς την ικανοποίηση αστικών αξιώσεων που θα εγείρουν, ενώ τους παρέχεται, αν το επιθυμούν, δωρεάν νομική βοήθεια.

Στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες προβλέπεται να κηρύσσονται εκτελεστές οι πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες θα επιδικάζουν αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας και επιζήσαντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Η κήρυξη της πρωτόδικης απόφασης ως εκτελεσθείσα, θα οδηγεί στην καταβολή των αποζημιώσεων που θα επιδικαστούν σε συγγενείς και επιζήσαντες, ενώ παράλληλα δίδεται η δυνατότητα σε συζύγους, συμβίους και συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού, να προσφεύγουν στη διαδικασία της δωρεάν νομικής βοήθειας (νόμος 3226/ 2004) προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (αστικές αξιώσεις) ή να υποστηρίξουν την κατηγορία στα ποινικά δικαστήρια, κατά των υπευθύνων του τραγικού δυστυχήματος.

Στις ράγες και πάλι ο Προαστιακός την Τετάρτη – Αυτά είναι τα πρώτα δρομολόγια

Στις ράγες μπαίνουν και πάλι από αύριο, Τετάρτη 22 Μαρτίου, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος για πρώτη φορά μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train από αύριο Τετάρτη 22/3/2023 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων στις παρακάτω γραμμές:

Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο
Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς
Άνω Λιόσια- Αεροδρόμιο
Αεροδρόμιο- Άνω Λιόσια
Άνω Λιόσια- Κάντζα
Κάντζα- Άνω Λιόσια
Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα
Προαστιακός Πάτρας
Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο
Διακοφτό- Καλάβρυτα

Σημειώνεται πως αύριο στις 04:45 φεύγει το πρώτο τρένο από τον σταθμό Λαρίσης για το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Οινόη, στο οποίο και θα επιβιβαστεί ο μεταβατικός διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης.

Επιπλέον, αναμένεται αύριο να επανεκκινήσει κι ένα ζεύγος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top