Σε μία κίνηση με έντονες γεωπολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, η Google προχώρησε στην αλλαγή της ονομασίας της Λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής» στους χάρτες της.
Η εταιρεία υιοθέτησε άμεσα το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη (27/8), στον απόηχο της κατάρρευσης των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών και της επιβολής νέων δασμών-αντιποίνων.
Η Google εφάρμοσε τη νέα ονομασία από το Σάββατο (29/8), επικαλούμενη τη συμμόρφωσή της με το αμερικανικό Geographic Names Information System (GNIS), αποδεικνυόμενη ταχύτερη ακόμη και από τους επίσημους χάρτες της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (USGS), όπου η αλλαγή εκκρεμεί.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι χρήστες στις ΗΠΑ βλέπουν πλέον αποκλειστικά την ονομασία «Λίμνη της Αμερικής», ενώ οι Καναδοί χρήστες συνεχίζουν να βλέπουν την παραδοσιακή ονομασία «Λίμνη Οντάριο». Για τον υπόλοιπο κόσμο, εμφανίζεται ως κύρια επιλογή η «Λίμνη Οντάριο» με τη νέα ονομασία σε παρένθεση.
Η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθεί το προηγούμενο του 2025, όταν η Google είχε μετονομάσει τον Κόλπο του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής» για το αμερικανικό κοινό και επανέφερε την ονομασία Mount McKinley αντί του Denali.
Την ίδια ώρα, η Apple Maps διατηρεί προς το παρόν την ονομασία «Λίμνη Οντάριο», ενώ άλλες πλατφόρμες όπως το MapQuest ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να εφαρμόσουν την αλλαγή.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


