Άμεση Δράση Πάτρας: Στο «100» πέτυχαν το… εκατό

Facebook
Twitter

Εκατό συλλήψεις μέσα σε ένα μήνα έκαναν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στην Πάτρα, γεγονός που καταδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο της Υπηρεσίας στην πάταξη της εγκληματικότητας και κυρίως της μικροεγκληματικότητας στην πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί δε πως για να πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αριθμός συλλήψεων, πέρα από τις κλήσεις που αφορούν για συγκεκριμένα αδικήματα, απαιτείται η διενέργεια πολλαπλάσιου αριθμού έκτακτων ή προγραμματισμένων ελέγχων σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και αξιοποίηση πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Οι συλλήψεις αλλά και ο μεγάλος αριθμός προσαγωγών αφορούν σε μία σειρά από αδικήματα τα οποία κατατάσσονται στην καθημερινή λίστα της εγκληματικότητας στην Πάτρα όπως:

  • Κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, ηλικιωμένα άτομα, καταστήματα, περίπτερα, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, εγκαταλελειμμένα κτίρια.
  • Ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ιδιαίτερα από ανήλικους οι οποίοι αφαιρούν δια της βίας χρήματα, χρυσαφικά και τσάντες από πεζούς και κυρίως ηλικιωμένους.
  • Περιστατικά επαιτείας στους δρόμους της πόλης.
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Διαταράξεις κατά τις μεσημβρινές και τις νυχτερινές ώρες.
  • Παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, όπως κατοχή περιστρόφων και πιστολιών μαχαιριών και άλλων αιχμηρών αντικειμένων.
  • Τροχονομικά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα απ’ όπου οδηγοί συλλαμβάνονται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν διαρκή κίνηση των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης και φυσικά σημαντικός είναι και ο ρόλος των πολιτών που ειδοποιούν μέσω του «100» και δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για αδικήματα τα οποία αντιλαμβάνονται είτε ως περαστικοί από διάφορα σημεία, είτε ως κάτοικοι περιοχών της Πάτρας.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της Άμεσης Δράσης Πατρών αφορά σε καταγγελλόμενα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτά αφορούν είτε σε σπίτια στα οποία έχουν εισέλθει άτομα με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και αντικειμένων αξίας, είτε αυτοκίνητα τα οποία ύποπτοι περιεργάζονται προκειμένου να τα διαρρήξουν.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, συνεπικουρούμενοι τις περισσότερες φορές από συναδέλφους τους κυρίως της ομάδας ΔΙΑΣ της Ασφάλειας Πατρών και της ΟΠΚΕ, κινητοποιούνται άμεσα και επεμβαίνουν στα σημεία όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιόποινη πράξη, προκειμένου να την αποτρέψουν και να συλλάβουν τους δράστες. Σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο τα έχουν καταφέρει, αλλά έχουν εντοπίσει και τα κλοπιμαία.

Άλλες φορές μπορεί οι δράστες να διαφύγουν, ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να σταματήσουν σε πραγματικό χρόνο την εγκληματική πράξη και να προστατέψουν τις περιουσίες των πολιτών.

ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εκείνο που επισημαίνουν έμπειροι αστυνομικοί της Υπηρεσίας, είναι η σημαντική συμβολή των πολιτών στην αντιμετώπιση των εγκληματικών πράξεων. Είναι καίριας σημασίας οι συμπολίτες μόλις αντιληφθούν την οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να κερδηθεί χρόνος και να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονται ήδη στο δρόμο, προκειμένου να αποτραπεί η εγκληματική πράξη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνεται.

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή πληροφοριών για αδικήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι χρήσιμη για την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που συντονίζονται από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης.

Και γι’ αυτό το λόγο η Υπηρεσία επιμένει στην εγρήγορση των πολιτών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top