ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αμέτρητα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» στις ηλικίες κάτω τον 34 ετών

patra volta polites karavi parko 14
Σύμφωνα με δεδομένα το 75% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε ηλικίες κάτω των 34 ετών με κύριο όγκο καταμέτρησης στις ηλικίες 15 έως 24, κάτι που ανησυχεί σε έντονο βαθμό τους ειδικούς. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το 70% των στελεχών της «Δέλτα» εντοπίστηκαν σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις αρχές Ιουλίου σχεδόν 10 χιλιάδες νέοι 18-39 ετών εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό και περισσότερα από 2,5 χιλιάδες παιδιά.

Αν συνεχιστεί η χαλάρωση των μέτρων, τότε τον Αύγουστο ο αριθμός των κρουσμάτων θα χτυπήσει κόκκινο, με 6000 κρούσματα, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο καθηγητής, Νίκος Τζανάκης.

Το ίδιο δείχνουν και τα μαθηματικά μοντέλα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, που προβλέπουν έως και 18.000 κρούσματα. Για να μην βυθιστεί η χώρα σε μια νέα υγειονομικοί κρίση με χιλιάδες νοσηλευόμενους και διασωληνωμένους θα πρέπει όλοι άνω των 50 ετών να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο φόβος της μετάλλαξης οδηγεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν σε τεστ. Ήδη επιστήμονες στο εξωτερικό αποκαλούν την νέα παραλλαγή ως « τη μετάλλαξη των νέων» , καθώς κατά μέσο όρο 8 στα δέκα κρούσματα αφορούν σε νέους έως 39 ετών.

You may also like

Comments are closed.