ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ – Ο αμίαντος, η Δίκη και τα ΕΛ.ΤΑ. – Παρέμβαση και από το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών

Facebook
Twitter

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για την υπόθεση «αμιάντου στα ΕΛ.ΤΑ.» της Πάτρας, με την εκδίκαση της υπόθεσης να αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Φθάνει η ώρα της Δίκης για την περιβόητη υπόθεση αμιάντου στο κτίριο των ΕΛ.ΤΑ. της Πάτρας, που η «Πολιτεία» πρώτη έχει αναδείξει με συνεχή ρεπορτάζ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου 2023 οπότε και η κα Αθηνά Σουγλέρη θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει τι ακριβώς συνέβη.

2ο ΘΕΜΑ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΓΛΕΡΗ
Η Πολ. Μηχανικός κα. Αθηνά Σουγλέρη

Πρόκειται για την Πολιτικό Μηχανικό με ειδίκευση στην Περιβαλλοντολογία, που της είχε ανατεθεί η διερεύνηση του προβλήματος ύπαρξης αμιάντου στο κτίριο, αλλά παραδόξως ότι «σήμανε» τον «συναγερμό» επικινδυνότητας, σε περίοδο που απουσίαζε όπως ισχυρίζεται η ίδια, αποφασίστηκε η ανάθεση του θέματος αλλού.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι ότι με εντολή Εισαγγελέα έγινε τεχνική πραγματογνωμοσύνη της οποίας το πόρισμα αναμένεται από μέρα σε μέρα. Ενώ παράλληλα στο θέμα παρενέβη και το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών το οποίο μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοσιεύει άρθρο στήριξης στην Επιστήμονα Αθηνά Σουγλέρη ενώ παράλληλα προειδοποιεί για τους κινδύνους από αμίαντο στο κτίριο.

ΑΜΙΑΝΤΟΣ 2ο ΘΕΜΑ

Μάλιστα μέσω του web radio του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. παρουσιάστηκε εκτενώς το θέμα με έμφαση στην παρουσία ελεύθερων καρκινογόνων ινών στο κτίριο των ΕΛ.ΤΑ. Πάτρας! Αλλά και στο γεγονός ότι παρά τον νόμο και τις οδηγίες από το 1999, που απαγορεύουν την χρήση προϊόντων αμιάντου, ο αμίαντος δυστυχώς απασχολεί ακόμα και σήμερα. Κάνοντας επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το θέμα αφορά τους εργαζόμενους και τους πολίτες  της Πάτρας.

Μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Κ.Ο.Ε. αναφέρεται:

«Το ΠΑΚΟΕ καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία όχι μόνο της διοίκησης των ΕΛΤΑ, αλλά και του Δήμου, της Περιφέρειας και όλων των φορέων που παρά τους προσωπικούς αγώνες της κυρίας Σουγλέρη παραμένουν μέχρι σήμερα αμέτοχοι.

Το ΠΑΚΟΕ θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής στην Πάτρα. Η στήριξη της κυρίας Σουγλέρη και η κινητοποίηση όλων είναι αναγκαία για την άσκηση της απαραίτητης πίεσης και την απόδοση της δικαιοσύνης, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η υγεία πολλών κατοίκων της Πάτρας».

 

Από την έντυπη έκδοση της “Αχαϊκής Πολιτείας”:

20 1 e1672845305338

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top