ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγνωστόπουλου και Μάρκου παρενέβησαν για το κλείσιμο σε σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου

sia anagnostopoulou vouli
Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου για την επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου, ο οποίος ζητά την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου του από την Υπουργό Παιδείας και Θρσηκευμάτων.

Πιο αναλυτικά:

Κοινοβουλευτική αναφορά καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου με την ζητά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να μεριμνήσει για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου.

Σύμφωνα με την επιστολή, με την έκδοση της απόφασης 106077/Δ2/1-9-2021 της Υφυπουργού Παιδείας, ο Δήμος Ερυμάνθου διαπίστωσε με έκπληξη ότι δεν εγκρίθηκε κανένα ολιγομελές τμήμα στο ημερήσιο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Φαρρών Αχαΐας τόσο στη Β’, όσο και στη Γ’ Λυκείου. Επιπλέον, δεν εγκρίθηκαν ένα τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου και 2 τμήματα της Γ’ Λυκείου στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Χαλανδρίτσας. Κατόπιν  των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων του Δήμου, των Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και μετά από σχετική ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων αναδεικνύεται περίτρανα η σοβαρότητα του ζητήματος και η επείγουσα ανάγκη για άρση της απόφασης αυτής.

Η αρμόδια Υπουργός οφείλει να αλλάξει την απαράδεκτη υπουργική απόφαση, η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολείων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και θα υποχρεώσει τους μαθητές της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία, διανύοντας μακρινές αποστάσεις.»

You may also like

Comments are closed.