ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανακάμπτει η τιμή του κακάο λόγω της έλλειψης προσφοράς (γράφημα)

Facebook
Twitter
24567245ghsm-768x479

Tο κακάο σημείωσε άνοδο εν μέσω νέων ανησυχιών για τις ελλείψεις προσφοράς, οι οποίες είχαν μέχρι τώρα ωθήσει τις τιμές σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια στη Νέα Υόρκη σκαρφάλωσαν έως και 4,2% στα 9.798 δολάρια ανά τόνο την Πέμπτη 6/6 στη Νέα Υόρκη. Οι τιμές έχουν ανακάμψει περισσότερο από 40% από τα χαμηλά του περασμένου μήνα.

«Βλέπουμε μια ανοδική διόρθωση μετά το επιθετικό ξεπούλημα από τα μέσα Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου, καθώς οι συστημικές ανησυχίες για τη σοδειά στη Δυτική Αφρική παραμένουν μια σοβαρή απειλή για τη μελλοντική προσφορά», δήλωσε ο αναλυτής της Rabobank, Πολ Τζάουλς.

734567345%CE%B7%CE%B4%CE%BC

Οι περιοπρισμένες σοδειές στη Δυτική Αφρική, τη μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας κακάο, ώθησαν τα futures σε υψηλά ρεκόρ άνω των 11.700 δολαρίων ανά τόνο στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο.

Ένα μείγμα άσχημων καιρικών συνθηκών, ασθενειών των φυτών και έλλειψης λιπασμάτων έχει ασκήσει πίεση στην παραγωγή κακάο στους δύο μεγαλύτερους εξαγωγείς, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι τιμές έχουν μειωθεί έκτοτε, αλλά ορισμένοι αναλυτές αναμένουν ότι θα παραμείνουν υψηλές λόγω της παγκόσμιας έλλειψης κόκκων.

Τα αποθέματα κακάο που διατηρούνται στα λιμάνια των ΗΠΑ μειώνονται επίσης, με τον αριθμό των σάκων να καταγράφει μείωση σε περίπου 3,56 εκατομμύρια στις 5 Ιουνίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top