ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου, για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου

takis petropoulos
Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πρόβλημα που προκαλείται στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκη Πετρόπουλου, με την εξής ανακοίνωση:

1.     Το σχόλιο στα social media που αναπαράχθηκε από portals δεν είναι κάποιων εκπαιδευτικών του σχολείου, όπως βεβαιώνει άλλωστε και εκπρόσωπός τους, αλλά κάποιου μη εκπαιδευτικού με στόχους προφανείς.

2.     Το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο βρίσκεται σε αύλειο χώρο εκκλησίας στην οποία και ανήκει και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιούνται οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να προβούν σε παρεμβάσεις. Πέραν τούτου όμως ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα του σχολείου για τυχόν συνδρομή του Δήμου στην επίλυση του προβλήματος.

3.     Όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού αυθημερόν αναλήφθηκε πρωτοβουλία για την εξεύρεση λύσης.

4.     Το εν λόγω κτίριο χρονολογείται από το 1987 και είναι ανεπαρκές, αναχρονιστικό και ακατάλληλο για τη στέγαση σχολείου. Έχει ανακοινωθεί επίσημα και είναι ευρύτατα γνωστό ότι η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού έχει δρομολογήσει από πέρυσι την ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου στην περιοχή Πλατάνι  και αναμένεται μέχρι τέλους Οκτωβρίου η ένταξη του σε κατασκευαστικό πρόγραμμα των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ).

5.     Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αιθουσών διατέθηκαν στο σχολείο  ως προσωρινή λύση και μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου δύο αίθουσες προκάτ και γενικότερα αντιμετωπίζονται στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα που παρουσιάζει ένα τόσο παλιό κτίριο.

Ο Πατραϊκός λαός, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές βλέπουν και γνωρίζουν την αλήθεια και κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης, μοιραία πέφτει στο κενό.

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...