Αναμενεται ρεκόρ για το αυριανό πέρασμα του Βουραϊκού

Facebook
Twitter
ka-73-850x460

Πάνω από 5.000 περιπατητές περιμένουν στα Καλάβρυτα και το Διακοπτό, την Κυριακή στις 12 Μαΐου για το 44ο πανελλήνιο πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Πρόκειται για την κατάβαση από τα Καλάβρυτα στο Διακοπτό, μέσα από την γραμμή που ακολουθεί το ιστορικό τρένο του Οδοντωτού, ένα περιπατητικό event που έχει γίνει θεσμός σε όλη την Ελλάδα και που συγκεντρώνει δεκάδες συλλόγους ορειβατών και ταξιδιωτών από πολλά μέρη της επικράτειας.

Είναι μια διαδρομή μέσα στην φύση και μάλιστα σε μια εποχή που το φαράγγι του Βουραϊκού ευωδιάζει από τα αρώματα και τα χρώματα των λουλουδιών, διασχίζοντας κανείς  την καρδιά του βουνού, έχοντας συντροφιά του την δροσιά των νερών που τρέχουν από το ποτάμι, τους ήχους από τα τραγούδια των πουλιών και γενικότερα όλη αυτή την μαγεία της φύσης που συγκεντρώνει ένα μοναδικό μέρος σε φυσική ομορφιά.

Για το πανελλήνιο πέρασμα από το φαράγγι του Βουραϊκού μίλησε στον Max Fm και στη Δήμητρα Μπαλαφούτη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου των Καλαβρύτων, Θύμιος Τζόβολος. «Είναι μια μαγική διαδρομή, σε ένα μοναδικό μέρος που δίνει την δυνατότητα στον περπατητή να απολαύσει όλη αυτή την φυσική ομορφιά που συγκεντρώνει το βουνό, το ποτάμι και το φαράγγι.

Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε τον κόσμο και τον καλούμε να έρθει να λάβει μέρος και να ζήσει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία». Η εκδήλωση αναμένεται να δώσει μια άλλη πνοή και στην αγορά των Καλαβρύτων, αλλά και του Διακοπτού.

Πάντως ο . Τζόβολος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προσοχή που θα πρέπει να δείξουν οι περπατητές για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, τονίζοντας ότι κόσμος θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα γεφύρια και στα σημεία όπου υπάρχει γκρεμός.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top