ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Ανάρπαστα τα ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 18-29 και 30-34 ετών

emvolio gripis
Περί το 70% κυμαίνονται τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, εάν συνυπολογιστούν και τα προγραμματισμένα ραντεβού, εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Αναφορικά με τη διάθεση όλων των εμβολίων για τις ηλικίες 30 έως 34, ανέφερε, ότι κλείστηκαν περισσότερα από 110.000 ραντεβού, μέσα σε μία ημέρα. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τα 680.000 άτομα που ανήκουν στους 30 – 34, μεγάλος αριθμός είχε σπεύσει να εμβολιαστεί όταν το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα ήταν αυτό της AstraZeneca.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες, θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί, θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει η σκέψη, οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, να μην υποχρεούνται να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό τεστ από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, κάτι που, όπως υποστήριξε, ζητούν οι επιστήμονες.

 

 

You may also like

Comments are closed.