ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανάρπαστα τα ραντεβού για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson (vid)

Facebook
Twitter
Το βράδυ της Παρασκευής (28/5) άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-29, με τους νέους ανθρώπους να έχουν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιάζονται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι 18αρηδες δεν έδειξαν να έχουν δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα ραντεβού να εξαντλούνται σε λίγες ώρες.

Άλλωστε το γεγονός πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τους εποχικά εργαζόμενους νέους στα νησιά που θέλουν να έχουν «τσιμπηθεί» πριν αποβιβαστούν στο νησί.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν και νέα ραντεβού τις επόμενες ημέρες για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Το γεγονός πως η παρτίδα των εμβολίων είναι σχετικά μικρή, συγκριτικά με άλλες, (50.000 μονοδοσικά εμβόλια) σε συνδυασμό με την προθυμία των νεότερων να εμβολιαστούν, έχει ως αποτέλεσμα τα ραντεβού να έχουν εξαντληθεί ήδη σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση που μπει κάποιος στην πλατφόρμα και επιλέξει να κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως το Ωνάσειο, το Τζάνειο, το νοσοκομείο Η Αγία Βαρβάρα, Αλεξάνδρα και Ελπίς, θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο ραντεβού, καθώς όλα είναι κλεισμένα.

Κανένα ραντεβού δεν υπάρχει και σε όποιον αποφασίσει να αλλάξει τον ταχυδρομικό του κώδικα και να δοκιμάσει κι άλλα νοσοκομεία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν και νέα ραντεβού τις επόμενες ημέρες για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Στις 2 Ιουνίου νέα παράδοση Johnson & Johnson

Όπως δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, «με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό απορρόφησης. Όσα έχουν έρθει τα χρησιμοποιούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι χρησιμοποιείται πάνω από το 90% των εμβολίων που καταφθάνουν. «Ο,τι έρχεται το “καταναλώνουμε”» προσέθεσε.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «η Johnson & Johnson θα φέρει στις 2 Ιουνίου, μια παράδοση που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο».

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί του Σαββάτου μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα εμβόλια, η ομάδα των 30 – 34 ετών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top