ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάρτηση της Λένας Διβάνη, για την άγνωστη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

merkel 1068x612 1
Σε ένα άγνωστο περιστατικό που αφορά την Άγκελα Μέρκελ αναφέρεται σε ανάρτησή της στo Facebook η συγγραφέας και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λένα Διβάνη.

Μιλά για μια συνάντηση της καγκελαρίου με 6 άτομα στην Αθήνα – ανάμεσά τους και η ίδια – η οποία έγινε μακριά από τις κάμερες και κατά τη γνώμη της αποκάλυψε για τη Γερμανίδα πολιτικό περισσότερα από οποιοδήποτε άρθρο ή ανάλυση είχε διαβάσει για αυτή. «Ο άνθρωπος, νομίζω, από τις λεπτομέρειες αποκαλύπτεται» λέει χαρακτηριστικά η κ. Διβάνη.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Λένας Διβάνη:

Το 2019 η Άγκελα Μέρκελ είχε έρθει στην Αθήνα. Τότε κάλεσε μακριά από τα μίντια 6 άτομα για μπρέκφαστ στον Αστέρα. Στόχος της να ενημερωθεί για τη γνώμη της “κοινωνίας” για την κατάσταση στην Ελλάδα εν όψει του μακεδονικού που έβραζε τότε. Μεταξύ αυτών ήμουν κι εγώ. Το τραπέζι ήταν πλουσιότατο αλλά φυσικά κανείς δεν έφαγε μπροστά στην Μέρκελ.

Ηταν κάπως αμήχανο να μιλάς μπουκωμένος. Φεύγοντας πριν από μας για λόγους ασφαλείας η καγκελάριος γύρισε πίσω και μας παρακάλεσε να φάμε τα πλουσιότατα εδέσματα που ήταν άθικτα μπροστά μας. “Είναι κρίμα να πάνε χαμένα”, πρόσθεσε με γνήσια έγνοια η γνήσια ανατολικογερμανίδα- κι αυτό είπε περισσότερα για μένα από οποιοδήποτε άρθρο/ανάλυση είχα διαβάσει γι αυτή. Ο άνθρωπος, νομίζω, από τις λεπτομέρειες αποκαλύπτεται.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας λ.χ. δεν έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του γιατί ήταν πολύ πλουσιότερη απ΄αυτόν και κινδύνευε να θεωρηθεί προικοθήρας -όλα αυτά μια εποχή που όλοι ήταν γάμοι συμφέροντος. Ο νεαρός τότε Χαρίλαος Τρικούπης ταξιδεύοντας μια μέρα με φουρτούνα, είδε έναν σκύλο να πέφτει στην αγριεμένη θάλασσα και να κινδυνεύει να πνιγεί. Τι έκανε; Πήδηξε στο νερό αψηφώντας τον κίνδυνο. Ό,τι είμαστε, είμαστε παντού και πάντα.

You may also like

Comments are closed.