ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανάστατοι οι επαγγελματίες στα Σελιανίτικα: Έκαναν μελέτες, βρήκαν ανάδοχο, αλλά το έργο δεν ξεκίνησε!

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι μία από τις πλέον κλασικές περιπτώσεις ελληνικής παραδοξότητας και μοναδικότητας αναφορικά με έργα που μένουν στάσιμα και λιμνάζουν. Η γνωστή φράση: «Ελλάς το μεγαλείο σου» ταιριάζει δεόντως στη συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ομολογουμένως για… γέλια και για κλάματα, όταν μάλιστα μετά από χρόνια επιτέλους ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ένα «ανοιχτό» καλοκαίρι.

Και οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης της περιοχής των Σελιανιτίκων δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν και να συνειδητοποιήσουν το πώς είναι δυνατόν να μην έχει κανείς αρμόδιος προνοήσει ώστε η τεράστια τρύπα που έχει προκληθεί από ρήγμα, στην κεντρική πλατεία της παραλιακής περιοχής, να μην έχει ακόμα καλυφθεί!

ΜΟΝΟ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ακόμα χειρότερα; Όπως διαβεβαιώνει στην «Πολιτεία» ο Πρόεδρος των Σελιανιτίκων, Γιώργος Ρόζος, έχουν γίνει και ολοκληρωθεί όλες μα όλες οι γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες που προβλέπονται για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης της ζημιάς. «Έχουν γίνει οι μελέτες, έχουν εγκριθεί τα κονδύλια, έχουν κατατεθεί οι προτάσεις, μέχρι και ο ανάδοχος εργολάβος έχει επιλεγεί μέσα από διαγωνισμό», εξηγεί. Αλλά τονίζει ότι παρόλα όσα έχουν ήδη γίνει, για έναν ανεξήγητο λόγο δεν έχει ξεκινήσει ούτε μια εργασία!

ΕΚΕΙ, ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ!

Και το πιο αξιοπερίεργο όλων είναι ότι η τεράστια τρύπα προκλήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. Δηλαδή πριν περίπου έναν χρόνο. Γεγονός που σημαίνει ότι υπήρχε όλο το χρονικό περιθώριο ώστε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα και να έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης. Ο κ. Ρόζος επισημαίνει, εκτός των άλλων, ότι στη μελέτη προβλέπεται επ’ ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πώς θα διαμορφωθεί ο χώρος της πλατείας και το σημείο που έχει υποχωρήσει.

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αιγιαλείας να επισπεύσουν τις ενέργειες ώστε το πρόβλημα να λυθεί πριν η περιοχή κατακλυστεί από παραθεριστές και επισκέπτες. Την έκκληση απευθύνει και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στα γρήγορα αντανακλαστικά της, επικαλούμενος τα πρόσφατα έργα αποκατάστασης της παραλιακής οδού του Ρίου και Αγίου Βασιλείου.

Αλλά επισημαίνοντας πως το πρόβλημα της καθίζησης στην κεντρική πλατεία των Σελιανιτίκων είναι επίσης ένα σοβαρό ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί τάχιστα. Και υπό το σκεπτικό αυτό επιβάλλεται η παρέμβαση της Π.Δ.Ε. την οποία χαρακτηρίζει κρίσιμης σημασίας γιατί θα είναι καθοριστική προς την πιο γρήγορη έναρξη του έργου αποκατάστασης.

Για 1ο ΘΕΜΑ Σελιανίτικα 1

ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ «ΑΓΚΑΛΙΑ» ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ;

Έτσι φθάσαμε στο σημείο «μηδέν», δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου και δυστυχώς κάτοικοι και επαγγελματίες εξακολουθούν να βλέπουν τις χρωματιστές κορδέλες που αποκλείουν την περιοχή για να προστατεύονται οι περαστικοί.

Κατά συνέπεια, δύο είναι οι πιθανές εκδοχές: είτε να φθάσουμε στο καλοκαίρι και η εικόνα να παραμένει ακριβώς ίδια, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που υποχώρησε το έδαφος εξαιτίας του ρήγματος στην περιοχή, είτε να ξεκινήσουν τότε οι εργασίες αποκατάστασης και παραθεριστές, λουόμενοι, κάτοικοι και επαγγελματίες να γίνουν «ένα» με τα συνεργεία! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος υποβάθμισης μιας περιοχής που αποτελεί τόπο προορισμού για παραθεριστές και επισκέπτες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top