ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση πατρινών μαθητών από κήρυγμα καθηγητή για τις αμβλώσεις: «Είναι φόνος που φέρνει δαιμονισμό»

ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Πυρ και μανία έγιναν γονείς με καθηγητή Θεολογίας σε γυμνάσιο της Πάτρας, με αφορμή το «κήρυγμα» του προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρώτης τάξης, σχετικά με το θέμα των αμβλώσεων.

Ο εν λόγω καθηγητής φέρεται να χρησιμοποίησε τον όρο «δολοφονία» για να χαρακτηρίσει την πράξη και μάλιστα δεν δίστασε να μιλήσει για «δαιμονισμούς» και άλλα υπερκόσμια που συμβαίνουν, ως αντίποινα μιας τέτοιας πράξης, τόσο για τους γονείς που την ενεργούν, όσο όμως και για την… ψυχή του εμβρύου μετά την πραγματοποίησης μιας έκτρωσης. 

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα λεγόμενα του, όμως, προκάλεσαν τον τρόμο στα παιδιά, πολλά εκ των οποίων γυρνώντας στο σπίτι άρχισαν να ρωτούν σχετικά τους γονείς τους. Μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις, ένα κορίτσι ρώτησε τη μητέρα του εάν πριν την γεννήσει είχε ποτέ κάνει έκτρωση κι αν έχει κάποιο αδελφάκι που μπορεί να είναι… φάντασμα και να περιφέρεται στο σπίτι τους!

Η μητέρα σοκαρίστηκε από τα απανωτά ερωτήματα της μικρής κόρης της κι άρχισε να επικοινωνεί με άλλες μαμάδες, διαπιστώνοντας ότι σε όλα τα σπίτια κυριαρχούσε η ίδια ακριβώς συζήτηση με τα φοβισμένα παιδιά! 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ

Θορυβημένοι οι γονείς κανόνισαν έκτακτη συνάντηση το ίδιο βράδυ, παρατώντας δουλειές κι υποχρεώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνάντηση έδωσαν το παρών μαμάδες και μπαμπάδες, αποφασίζοντας να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην διευθύντρια του γυμνασίου, την επομένη το πρωί και να απειλήσουν με μήνυση στον εκπαιδευτικό.

Ο καθηγητής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των γονέων, προς ικανοποίηση των οποίων έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και μάλιστα να δικαιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο μίλησε λέγοντας, πως επί χρόνια δίδασκε σε λύκειο και όταν του τέθηκε το ερώτημα απάντησε ωσάν να απευθυνόταν σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας. 

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος την συζήτηση περί αμβλώσεων στην τάξη αλλά ότι προκλήθηκε κατόπιν σχετικής απορίας που εξέφρασε ένας από τους μαθητές.

Οι εξηγήσεις του κρίθηκαν ειλικρινείς από την πλευρά των γονέων οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν μια… δεύτερη ευκαιρία και ως εκ τούτου δεν προχώρησαν, όπως είχαν προαποφασίσει, στην υποβολή μήνυσης εναντίον του. 

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ

Η άμβλωση αποτελεί ένα από τα πιο έντονα αμφισβητούμενα θέματα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η συζήτηση για την ελεύθερη διεξαγωγή των αμβλώσεων ήρθε ως αποτέλεσμα των μεγάλων αριθμών παράνομων αμβλώσεων, που συνδέθηκε με ένα μεγάλο ποσοστό κινδύνου για τη ζωή της γυναίκας.

Πάντως, η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης έχει νομιμοποιηθεί με τον νόμο 1609/1986, με τελευταία ενημέρωση τον Μάρτιο του 2019 στο ΦΕΚ 43/Α/9-3-2019 και βάσει του άρθρου 304 του Ποινικού Κώδικα, αλλά επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

You may also like

Comments are closed.