ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αναστάτωση στην ΕΒΟ Αιγίου – 36 απολύσεις μέσα στα Χριστούγεννα

Facebook
Twitter
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου καθώς 36 άτομα τελικά απολύονται, παρά τις δεσμεύσεις της εταιρίας πως θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους μετά το τέλος του έτους.

 Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν στη μονάδα τα τελευταία 4 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και λειτουργικές ανάγκες και οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του 2021.

Υπνεθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου ανανεώθηκαν από τη ∆ιοίκηση των Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων  Αιγίου οι συμβάσεις των 36 εργαζομένων, οι οποίοι, όπως αναφερόταν τότε θα παρέμεναν  έως ότου τελειώσει ο νέος διαγωνισµός για την εταιρεία που θα παρέχει προσωπικό, για 3 συν 1 έτη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, είχε δηλώσει σχετικά: «Η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΑΣ έχουν συγκροτηµένο σχέδιο και βούληση να θέσουν σε αναπτυξιακή τροχιά την αµυντική βιοµηχανία της χώρας και να αντιµετωπίσουν χρόνιες παθογένειες. Ειδικά για τα ΕΑΣ Αιγίου αποφασίστηκε µια δίκαιη λύση. Λύση που εξασφαλίζει την οµαλή λειτουργία του εργοστασίου και εγγυάται την εργασιακή ασφάλεια του προσωπικού».

Συνολικά η ΕΒΟ Αιγίου απασχολεί 95 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 30 μέχρι τον Μάρτιο θα συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει πως η ΕΒΟ Αιγίου θα λειτουργεί με το μισό προσωπικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και να κρίνεται αβέβαιο το μέλλον του εργοστασίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top