Ανατιμήσεις έως και 20% για το Πασχαλινό τραπέζι – Ένας στους τέσσερις θα ψήσει ολόκληρο κατσίκι φέτος

Facebook
Twitter
Αν και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, οι καταναλωτές είναι σε στάση αναμονής για την τελική διαμόρφωση των τιμών.

Η πρωτοφανής ακρίβεια στο πασχαλινό τραπέζι, και ειδικά στο κρέας που φτάνει και το 20% σε σχέση με πέρσι, υποχρεώνει σε έρευνα για την πιο συμφέρουσα τιμή, ενώ δεδομένη θεωρείται η αγορά φέτος μικρότερων ποσοτήτων.

Σε ευσεβή πόθο για τους περισσότερους καταναλωτές θα εξελιχθεί φέτος το ψήσιμο του οβελία, καθώς αυτοί που θα καταφέρουν να αγοράσουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι εκτιμάται, πως θα είναι σημαντικά λιγότεροι από πέρυσι.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών αγαθών, μόλις 1 στα 4 νοικοκυριά θα αγοράσει ολόκληρο αμνοερίφιο με την πλειονότητα να αρκείται σε μικρότερη ποσότητα.

O αντιπρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Γιώργος Ευριπιώτης, δήλωσε πως: «10 ευρώ το κιλό τα κατσίκια και τα αρνιά και προσπαθούμε να τις κρατήσουμε εκεί σε σχέση με πέρυσι 15 – 20% πιο ακριβά».

Στον ήδη εκτοξευμένο οικονομικό προϋπολογισμό, φωτιά παίρνουν και τα κάρβουνα που θα πωλούνται κατά 20% ακριβότερα.

«Η τιμή της συσκευασίας είναι το πεντάκιλο 6,50 ευρώ τα 10 κιλά 12 ευρώ», αναφέρει ο Βασίλειος Τσεγάς, έμπορος και εισαγωγέας κάρβουνου.

Αυξημένες είναι και οι τιμές σε λαχανικά, οπωροκηπευτικά και φρούτα, αρκετά πιο ακριβές από πέρυσι κατά μισό ευρώ τα περισσότερα.

Στα μανάβικα οι ντομάτες πωλούνται από 1.30 -2.00 ευρώ, το μαρούλι στα 70 λεπτά και φρέσκο κρεμμυδάκι 60 λεπτά.

Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα αυξηθούν όπως μας λένε οι παραγωγοί αντίθετα μπορεί και να μειωθούν.

Σε στάση αναμονής οι καταναλωτές έως την τελική διαμόρφωση των τιμών τις επόμενες μέρες.

Ένας στους τέσσερις θα ψήσει ολόκληρο κατσίκι φέτος  – Ζημιά και στις λαϊκές

Ένας στους τέσσερις θα ψήσει ολόκληρο κατσίκι στη σούβλα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ καθώς οι υπόλοιποι θα αρκεστούν σε μικρές ποσότητες κρέατος. Ζημιωμένοι οι έμποροι των λαϊκών αγορών καθώς αναγκάζονται να πουλήσουν πιο ακριβά από τους παραγωγούς.

Για τα απαραίτητα δώρα του Πάσχα τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν διαφορετικό ωράριο από την Κυριακή των Βαΐων. Την ημέρα αυτή θα ανοίξουν στις 11 το πρωί κ θα κλείσουν στις 6μ.μ.

Από Μ.Δευτέρα μέχρι και Μ.Πέμπτη, θα ανοίγουν στις 10π.μ. και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Τη Μ.Παρασκευή θα ανοίξουν στις 13:00 και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Για τις τελευταίες αγορές το Μ. Σάββατο τα μαγαζιά θα ανοίξουν στις 10:00 και θα κλείσουν στις 16.00.

Κλειστά θα είναι την Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα 25 Απριλίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top