ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ανατροπή: Ακυρώθηκε η παράταση του μίνι lockdown στην Ζάκυνθο

44 2
Δεν θα εφαρμοστεί τελικά η παράταση του μινι lockdown στην Ζάκυνθο, η οποία θα έμπαινε σε εφαρμογή από σήμερα. Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, η κατάσταση επανεξετάστηκε και πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι χτες είχε αποφασιστεί παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες υπήρξε νέα εκτίμηση της κατάστασης, και τελικά τα μέτρα αίρονται στην Ζάκυνθο και δεν θα υπάρξει παράταση.

Όπως έγραφε χθες το imerazante, η παράταση των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ζάκυνθο, και τα οποία θα ίσχυαν μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα τοπικά στελέχη του νησιού, καθώς θεωρήθηκαν άδικα.

Επικαλούμενο πληροφορίες κατόπιν επικοινωνίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κρατσα Τσαγκαροπουλου με κυβερνητικούς παράγοντες και την ισχυρή επιχειρηματολογία βάση των στοιχείων που, όπως αναφέρει, επικαλέστηκε, έγινε επανεξέταση των στοιχείων και η Ζάκυνθος βγαίνει από το κόκκινο.

Η παρέμβαση της Περιφερειάρχη σύμφωνα με το τοπικό Μέσο είχε να κάνει με το αίτημα επανεξέτασης των επιδημιολογικών στοιχείων και την ορθή αξιολόγησή τους.

Έτσι, σήμερα αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται στο καθεστώς πριν από το μίνι lockdown, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 ενώ θα επιτρέπεται η μουσική.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Ακτύπης σε ανάρτησή του στο Facebook είχε σπεύσει να δηλώσει ότι χάρη στην παρέμβασή του αίρονται τα περιοριστικά μέτρα: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν».

Πάντως, κανονικά αναμένεται να εφαρμοστεί το μίνι lockdown στα Χανιά.

Τα μέτρα που ισχύουν στα Χανιά:
Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου και ώρα 6:00.

You may also like

Comments are closed.