ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή με το «οπλοστάσιο» στο Κολωνάκι: Τα όπλα ανήκαν στον πρωθυπουργό επί Κατοχής, Εμμανουήλ Τσουδερό

Στο ίδιο διαμέρισμα είχε μείνει και ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά – Ο Τσουδερός υπήρξε πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης από το 1941 έως το 1944.

kolonaki 1

Μία απίστευτη ιστορία κρύβεται πίσω από τα παλιά όπλα που βρέθηκαν χθες σε αποθήκη διαμερίσματος στο Κολωνάκι, καθώς είναι πιθανό να ανήκουν στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Εμμανουήλ Τσουδερό.

Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν, κατά την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, διαπίστωσαν πως το διαμέρισμα το οποίο πωλήθηκε πρόσφατα σε ναυτιλιακή εταιρεία, ανήκε σε έναν ηλικιωμένο και σε μία επίσης ηλικιωμένη γυναίκα η οποία φέρει το επώνυμο του πρώην πρωθυπουργού.

14829874_TSOUDEROS2_Z
Ο Εμμανουήλ Ι. Τσουδερός (Ρέθυμνο, 1882 – Νέρβι Ιταλίας, 10 Φεβρουαρίου 1956) ήταν Έλληνας νομικός, οικονομολόγος, και τραπεζίτης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής, στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα αργότερα ο συνήγορος του πρώην ιδιοκτήτη, στο διαμέρισμα αυτό κατοικούσε κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός και αργότερα ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο άνθρωπος που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε στις 28 Οκτωβρίου 1940 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

Τόσο ο συνήγορος όσο και η νομική εκπρόσωπος της εταιρείας που αγόρασε τον χώρο επρόκειτο να καταθέσουν σχετικά στις Αρχές.

Φωτογραφίες από το διασμέρισμα: protothema.gr

kolonaki_oplismos__2_
kolonaki_oplismos__3_
kolonaki_oplismos__4_
kolonaki_oplismos__1_
kolonaki__1_
kolonaki__2_

Το χρονικό του εντοπισμού των όπλων 

Ένα μικρό οπλοστάσιο βρέθηκε την Τρίτηστο Κολωνάκι, επί της Νεοφύτου Δούκα που είχε ενοικιαστεί πρόσφατα από ναυτιλιακή εταιρεία.
Τον βαρύ οπλισμό εντόπισαν οι άνθρωποι που φτιάχνουν τον χώρο την ώρα που έκαναν εργασίες σε αυτό, ενώ υπάλληλος της εταιρείας μετέβη στο σημείο. Άμεσα έφτασαν και δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.

Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Βρέθηκαν φυσίγγια, υποπολυβόλα, τουφέκια, χειροβομβίδες, γεμιστήρες. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 τουφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τα όπλα είναι παλιά, ενώ έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ελεγχθούν. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, οι άνδρες της ΕΛΑΣ βγάζουν πράσινα κουτιά και μεγάλες μαύρες σακούλες.

Δείτε φωτογραφίες:

oplismos_kolonaki_mazema__2_
oplismos_kolonaki_mazema__1_
oplismos_kolonaki_mazema__10_
oplismos_kolonaki_mazema__9_
oplismos_kolonaki_mazema__8_
oplismos_kolonaki_mazema__7_
oplismos_kolonaki_mazema__6_
oplismos_kolonaki_mazema__5_
oplismos_kolonaki_mazema__4_
oplismos_kolonaki_mazema__3_
oplismos_kolonaki_mazema_arthro

You may also like

Comments are closed.

ergazomenoi syntaxiouxoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα: Το 63% των Ελλήνων δεν μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο διαβίωσης του χωρίς συμπληρωματική συνταξιοδοτική αποταμίευση

Στην καταγραφή των απόψεων και προτιμήσεων των πολιτών σχετικά με την προαιρετική συνταξιοδοτική αποταμίευση στόχευε μεταξύ άλλων ...