ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αναβλήθηκε η ιστορική εκτόξευση του πυραύλου της NASA στη Σελήνη

Facebook
Twitter
Αναβλήθηκε για σήμερα η εκτόξευση του Άρτεμις 1, της διαστημικής αποστολής της NASA στη Σελήνη.

Η διαρροή υδρογόνου σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες ήταν η αιτία που αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκτόξευση της διαστημικής αποστολής Άρτεμις 1 στο φεγγάρι.

Νέα ημερομηνία εκτόξευσης δεν έχει ανακοινωθεί καθώς πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαρροής που έχει εμφανιστεί ακόμη δύο φορές σε δοκιμές.

Το νέο παράθυρο εκτόξευσης είναι η Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

«Το πρόγραμμα Artemis της NASA θα ανοίξει τον δρόμο για το γιγάντιο άλμα της ανθρωπότητας, τις μελλοντικές αποστολές στον Άρη».

Η διεθνής κινητικότητα δείχνει πως τα νέα οικόπεδα με θέα, βρίσκονται στη Σελήνη. Δεν εξηγείται αλλιώς το όψιμο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων χωρών για τον δορυφόρο της Γης.

«Αυτό το νέο σύστημα εξερεύνησης του βαθέος διαστήματος πρόκειται να μας οδηγήσει πίσω στο φεγγάρι και σε νέες επιστημονικές ανακαλύψεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ακόμη. Η NASA πρόκειται να γράψει ιστορία με αυτήν την πρώτη πτήση του προγράμματος Artemis».

Πενήντα χρόνια μετά το τέλος της διαστημικής αποστολής Απόλλων, παίρνει την σκυτάλη η αδελφή του θεού, Άρτεμη, από την ελληνική μυθολογία.

Η NASA έχει στόχο μία μόνιμη σεληνιακή βάση καθώς τα τελευταία χρόνια έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει αρκετό νερό σε παγωμένη μορφή στο φεγγάρι.

Το νερό μπορεί να μετατραπεί σε πόσιμο, αλλά και να χρησιμεύσει ως καύσιμο αφού διασπαστεί σε υδρογόνο και οξυγόνο.

Το 2024 θα εκτοξευθεί το επανδρωμένο Άρτεμις 2 γύρω από το φεγγάρι, ενώ το 2025 θα προσεληνωθεί η Άρτεμις 3.

Η Κίνα έχει στείλει με επιτυχία τρεις ρομποτικές αποστολές, η Ινδία και το Ισραήλ απέτυχαν, ενώ η Νοτιοκορεατική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top