ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανδρέας Αρβανίτης: Πως η εξωτερική εικόνα επιδρά στην καλή υγεία και ευεξία μας

Facebook
Twitter
Οι αισθητικές επεμβάσεις είναι μια υπόθεση καθαρά ιατρική και μάλιστα εξιδεικευμένη. Υπό την έννοια ότι ελλοχεύουν προφανείς και άμεσοι κίνδυνοι σε περίπτωση που ένας ασθενής εμπιστευτεί λάθος χέρια ή ακόμα και μη εξειδικευμένους γιατρούς.

Και αυτό ήταν το θέμα Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μέσω Διαδικτύου, με συμμετοχή και από ειδικούς της Πάτρας, στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Αισθητικής Ιατρικής, προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα για το τι πρέπει η κοινότητα να λάβει σοβαρά υπόψη, υπό το πρίσμα της διασφάλισης ενός θετικού αποτελέσματος χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Πρακτικά επρόκειτο για ένα σεμινάριο που επικεντρώθηκε, στα όσα κάθε ασθενής χρειάζεται να εστιάσει, πριν οδηγηθεί στην θεραπεία μέσω του κλάδου της αισθητικής ιατρικής.

Στο εν λόγω διαδικτυακό συνέδριο εκ των βασικών ομιλητών ήταν και ο πατρινός οικογενειακός ιατρός Ανδρέας Αρβανίτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ομορφιά στη σύγχρονη εποχή έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία, καθώς υγιής είναι όποιος βρίσκεται σε αρμονία με τις διάφορες φάσεις της ζωής, από σωματικής και νοητικής άποψης, ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη γνώσης από όλους μας, συγκεκριμένων παραμέτρων που διαχωρίζουν την έννοια της ειδικότητας από αυτήν της εξειδίκευσης.

Όλα αυτά αποκτούν ξέχωρη σημασία και αξία με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένας οργασμός ζήτησης σε επίπεδο επεμβάσεων στην αισθητική ιατρική που, όμως, επιβάλλεται όλη η κίνηση να περιορίζεται στους καθ’ ύλην αρμόδιους. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με ότι συμβαίνει στο επίπεδο των επεμβάσεων ομορφιάς, πολλές από τις οποίες γίνονται ακόμα και από μη σχετιζόμενες επιχειρήσεις, με αμφιβόλου ποιότητας υλικά, και όχι από τους ιατρούς που εξασφαλίζουν εγγυημένα αποτελέσματα.

Όπως τονίζει ο ο κ. Αρβανίτης, «η αισθητική ιατρική δεν είναι ειδικότητα, αλλά εξειδίκευση η οποία μπορεί να γίνει μόνο από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, που έχουν παρακολουθήσει εξειδικευμένα Masters πάνω στον τομέα αυτό, σύμφωνα πάντα με το ευρωπαϊκό πρότυπο -ΕΛΟΤ ΕΝ 16844 Υπηρεσίες Ιατρικής Αισθητικής – Μη Χειρουργικές επεμβάσεις».

Ο κ. Αρβανίτης υπογραμμίζει επίσης ότι η ανάγκη να βελτιώσει κάποιος την εξωτερική του εικόνα δεν είναι ματαιοδοξία, ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως:

«Η αισθητική ιατρική είναι πρόληψη νόσων, γι’ αυτό και δρα σε τρία συστήματα (νευροψυχιατρικό, ενδοκρινολογικό, ανοσοποιητικό) τα οποία πρέπει πάντα να βρίσκονται σε πλήρη ισορροπία».

 

Αιτιολογώντας αυτόν τον ισχυρισμό εξηγεί ότι ,όταν κάποιος ξυπνάει το πρωί και η εικόνα του τον ικανοποιεί και τον γεμίζει χαρά, αυτό αυτομάτως δρα στο νευροψυχιατρικό του σύστημα, προκαλώντας συναισθήματα χαράς και ευεξίας. Τα συναισθήματα αυτά αποδεδειγμένα επηρεάζουν την παραγωγή-έκκριση ορμονών και έτσι φτάνουμε στη θετική επιρροή για το ενδοκρινολογικό σύστημα. Η σωστή λειτουργία των προαναφερθέντων συστημάτων, καταλήγει φυσικά στην σωστή λειτουργία και βελτίωση του ανοσοποιητικού. «Όλα είναι αλυσίδα», διευκρινίζει.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top