ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ανδρέας Αθανασόπουλος: «Προσέχουμε το Δασύλλιο σαν τα μάτια μας»

athanasopoulos antidimarxos 1
Του Αχιλλέα Ροδίτη
«Αηδίες» χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου της Πάτρας Ανδρέας Αθανασόπουλος, κάθε ισχυρισμό περί μη λήψης μέτρων προστασίας στο Δασύλλιο.

Αναφορικά μάλιστα με την αντιπυρική προστασία του πνεύμονα πρασίνου της πόλης, ο κ. Αθανασόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά στην «Πολιτεία»: «Όχι μόνο έχουμε κάνει έργο, αλλά το Δασύλλιο το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι πατρινοί δημότες».

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες αποψιλώσεις χόρτων και κλαδιών δένδρων, έχουν επιθεωρηθεί όλοι οι πυροσβεστικοί κρουνοί για την εξασφάλιση νερού, ενώ παράλληλα υπάρχει σε πλήρη ετοιμότητα και η γεννήτρια υδροδότησης για τυχόν συμβάν πυρκαγιάς.

1 12

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος βεβαιώνει ότι το Δασύλλιο επιτηρείται επαρκώς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, κι όχι μόνο από αυτές, αφού όπως είπε, «εκτός όλων αυτών δουλεύουμε καθημερινά το παρατηρητήριο ελέγχου με την συνδρομή εθελοντών πατρινών, ώστε όλο το Δασύλλιο να είναι συνεχώς υπό την απόλυτη επίβλεψη μας».

Και παράλληλα ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το Δασύλλιο και ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για την όποια επέμβαση χρειαστεί ώστε αυτή να είναι άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική.

«Εκτός όλων αυτών έχουμε ήδη προβλέπει και την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ και την χρηματοδότηση για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Πυρανίχνευσης ώστε σε αυτό να ενταχθεί η δασική περιοχή της πόλης», λέει ο κ. Αθανασόπουλος.

 ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του αρμοδίου αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας της Πάτρας, για το Δασύλλιο δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας. Ωστόσο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Νικολόπουλος, δεν παρέλειψε την περασμένη μόλις εβδομάδα να σηκώσει το γάντι της οξείας αντιπαράθεσης σε δημοτικό επίπεδο με φόντο την προστασία του Δασυλλίου. Κατηγορώντας ευθέως τη δημοτική αρχή ότι, αντιθέτως, έχει εγκαταλείψει το Δασύλλιο.

Μάλιστα κάλεσε τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, «να περπατήσει στα εγκαταλειμμένα και παρατημένα από τον Δήμο Πατρέων αστικά δάση. Ώστε να μην βιώσουμε τον κίνδυνο να ζήσουμε τον εφιάλτη πυρκαγιάς στην γειτονιά μας…».

Ο κ. Νικολόπουλος επικαλέστηκε σχετικά τοπικά δημοσιεύματα που αντιθέτως μιλούν για ξερά χόρτα και κλαδιά παρατημένα στον χώρο, που αποτελούν επικίνδυνη καύσιμη ύλη.

Κατέθεσε μάλιστα επίσημα ερωτήσεις ζητώντας ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων αναφορικά με το αν έχει γίνει καθαρισμός των αστικών δασών (Δασύλλιο, Γηροκομειό κ.α.) από σκουπίδια και ξερά χόρτα, αν θα τοποθετηθούν δεξαμενές νερού και πυροσβεστικοί κρουνοί, αν θα συνταχθεί μελέτη πυρασφάλειας για τα αστικά δάση και την ένταξη τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και για το αν θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε χωρίς να αλλοιωθεί το φυσικό περιβάλλον, να αποτελέσουν αστικά πάρκα αναψυχής για τους δημότες. Κι ακόμα, αν ο Δήμος Πατρέων έχει προχωρήσει σε σύσταση και εκπαίδευση ομάδας εθελοντών για την διαφύλαξη και αποτροπής πυρκαγιάς.

 

 

You may also like

Comments are closed.