ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Κατσανιώτης από Ηλεία: «Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τη συνέχεια στην Ουκρανία»

katsaniwths 1024x527 1
Ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου στην Ουκρανία, που έχει κοστίσει χιλιάδες ζωές έως τώρα (πολλές εκ τω οποίων είναι άμαχοι και γυναικόπαιδα), έστειλε χθες στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ηλείας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης στάθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελληνική ομογένεια, κυρίως στην Μαριούπολη και τόνισε ότι η αγωνία της Ελληνικής κυβέρνησης για την τύχη των χιλιάδων Ελλήνων της Ουκρανίας είναι πάρα πολύ μεγάλη και ότι το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλει τεράστια προσπάθεια, έτσι ώστε να γνωρίζει τι συμβαίνει με τους Έλληνες (αν και αυτό είναι πολύ δύσκολο, μιας και έχουν καταστραφεί οι επικοινωνίες) και φυσικά, αν μπορεί, να βοηθήσει στην απομάκρυνση τους από το πεδίο του πολέμου.

Επιπλέον ο Υφ. Εξωτερικών στάθηκε τόσο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα η χώρα μας, απέκλεισε πρόωρες εκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο του νομού Ηλείας, τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, που επιτέλους αρχίζει και την Πέμπτη θα εγκαινιαστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μόνο θλίψη προκαλεί η επίθεση που γίνεται σε άμαχους στην Ουκρανία»

Ο κ. Κατσανιώτης στις δηλώσεις που έκανε για την παρουσία του στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ηλείας και φυσικά για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σε μια εποχή που δεν μπορεί να μας κάνει χαρούμενους, λόγω των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία, την επίθεση που γίνεται με βόμβες σε άμαχους τον 21ο αιώνα. Από την άλλη πλευρά, το να έρχομαι στην Ηλεία είναι πάντα σημαντικό, είναι ένα μέρος που δεν ξεχάσω ποτέ, γιατί από εδώ ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή και οπότε με καλούν οι άνθρωποι της παράταξης στην Ηλείας θα είμαι πάντα δίπλα τους.

deep1

Αν με ρωτούσατε την ημέρα που αναβλήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα σας έλεγα ότι κανείς δεν περίμενε τον 21ο αιώνα να έχουμε μια πόλη όπως τη Μαριούπολη, να ζει έναν αποκλεισμό από τις βασικές υποδομές, που θα βομβαρδίζονται άμαχοι, που δεν μπορούν να βγουν από τα καταφύγια.

Η πόλη έχει ισοπεδωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Άρα καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ να δύσκολο να προβλέψουμε τη συνέχεια, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι σαν χώρα να προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες που θα έρθουν, άλλωστε και στο παρελθόν έχουμε δείξει τον ανθρωπισμό μας, και από την άλλη κάνουμε τα πάντα, όπως πρότεινε ο υπουργός εξωτερικών κος Δένδιας, να έχουμε την ευθύνη ανθρωπιστικής βοήθειας που θα βοηθήσει τους ομογενείς μας στην Μαριούπόλη. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η ανθρωπιστική κρίση και φυσικά η τύχη των χιλιάδων Ελλήνων ομογενών. Μην ξεχνάτε ότι η Μαριούπολη φτιάχτηκε από Έλληνες για Έλληνες πριν από αρκετούς αιώνες».

«Η τύχη των Ελλήνων της Μαριούπολης είναι ταυτισμένη με την πόλη που έχτισαν πριν από αιώνες»

Για την τύχη των χιλιάδων Ελλήνων στη Μαριούπολη κυρίως, ο κ. Κατσανιώτης τόνισε:

«Δυστυχώς υποδομές στην Μαριούπολη δεν υπάρχουν πλέον, η δυνατότητα επικοινωνίας με την πόλη δεν υπάρχει, άρα η εικόνα που έχουμε είναι πολύ συγκεχυμένη. Στην Οδησσό τα πράγματα είναι διαφορετικά, και περιμένουμε την πρόεδρο των συλλόγων μας από την Ουκρανία που ήταν αποκλεισμένη στην Μαριούπολη να είναι σύντομα στην Ελλάδα. Έχοντας μιλήσει τηλεφωνικά μαζί της, η εικόνα που μας μετέφερε είναι πραγματικά τραγική. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι η τύχη των Ελλήνων της Μαριούπολης είναι ταυτισμένη με την πόλη που έχτισαν πριν από αιώνες. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Έλληνες που ήθελαν να φύγουν από την πόλη ήταν πάρα πολύ λίγοι, πριν ξεσπάσει αυτός ο εφιάλτης».

«Είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για την χώρα η προκήρυξη πρόωρων εκλογών»

Για τις φήμες που υπάρχουν για πρόωρες εκλογές ανέφερε πως αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει στο μυαλό του πρωθυπουργού.

«Αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι η συνέπεια από τη μια και το εθνικό καθήκον από την άλλη, είναι ο βασικός γνώμονας. Το εθνικό καθήκον επιβάλει σταθερότητα. Μια κυβέρνηση που αυτή την στιγμή έχει εντολή να κυβερνήσει άλλα δυο χρόνια, εν μέσω αυτής της μεγάλης γεωπολιτικής κρίσης, να προκηρύξει εκλογές, όπως ζητά η αντιπολίτευση, είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για την χώρα».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος Πάτρα – Πύργος ξεκινά άμεσα»

Και σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος ο κ. Κατσανιώτης τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινούν τα έργα, με την παρουσία του πρωθυπουργού και σύντομα θα είναι έτοιμος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο δρόμος καρμανιόλα που έχουμε μεγάλο φόρο αίματος, ξεκινά, βρέθηκαν τα κονδύλια. Για πρώτη φορά από το 2015 και μετά μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά. Δυστυχώς αν είχε ακολουθηθεί αυτό που είχε δρομολογηθεί, σήμερα θα είχαμε δρόμο. Η κατάτμηση του έργου από τον κ. Σπίρτζη δεν επέτρεψε στην Ηλεία να μπει στον χάρτη των υποδομών. Αυτή την στιγμή, αυτή η κυβέρνηση, αφενός ξεκινά τον δρόμο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αφετέρου ρίχνει πολλά χρήματα για την συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου, που πρέπει να υπάρχει και να λειτούργει παράλληλα με το νέο δρόμο».

Οι ομιλητές της εκδήλωσης

Στην εκδήλωση πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, που καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους-ες, τονίζοντας την δυναμική της Ν.Δ. στην Ηλεία και τα όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του νομού,  ενώ ακολούθησαν ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και φυσικά ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

GAVRAS

Ο κ. Νικολακόπουλος στάθηκε και αυτός στα όσα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για την ανάπτυξη της Ηλείας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επισήμανε ότι έρχονται ακόμη περισσότερα έργα στο νομό, όπως ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, η ανάπτυξη του Καϊάφα, ο δρόμος Πύργος – Καλό Νερό και πολλά ακόμη έργα, τα οποία θα βοηθήσουν την Ηλεία να βρει τον δρόμο της.

NIKOLAKOPOYLOS

Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης στάθηκε και αυτός στα βήματα τα οποία πρέπει να κάνει η κυβέρνηση – και στις αποφάσεις που πρέπει να πάρει – για να βοηθήσει όχι μόνο το λαό της Ηλείας, αλλά ολόκληρης της δυτικής Ελλάδας, για να καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και να βλέπει το μέλλον σαφώς πιο αισιόδοξα.

FARMAKHS 1

Να τονισθεί ότι χαιρετισμό για την εκδήλωση απεύθυναν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλος Μαρινάκης και η βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ν. Ηλείας

DEEP5

EDE7

DEEP 3

DEO

Στην εκδήλωση, που έγινε στο «Coffee restaurant Plateia» στον Πύργο,  παραβρέθηκαν πέρα από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, τον βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κα. Μαρία Μπίλια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού κ. Νικόλαος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης βοηθός περιφερειάρχη σε αγροτικά θέματα κ. Χρήστος Μπιλίρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, η πολιτευτής Ηλείας κα Μαριάννα Σταθοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θανάσης Κοτταράς, καθώς και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) στην Ηλεία, όπως και πολλοί φίλοι του κυβερνώντος κόμματος.

You may also like

Comments are closed.