ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ο ενεργός πολίτης δεν είναι απλά ο αλληλέγγυος, είναι ο πατριώτης

gexpveoadw62740d3f3533b
Τις διαρκείς προσπάθειες της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανάδειξη της Αχαΐας ως ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς και δημιουργικού κέντρου για την Ελλάδα και την Ευρώπη υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την ομιλία του στο 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο «Ο Εθελοντισμός από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην Κοινωνία για Αλληλεγγύη, Ευημερία & Αειφορία».

Ο κ. Κατσανιώτης επισήμανε την διαχρονική προσφορά συλλογικών φορέων και ιδιωτών που συνέβαλαν στην δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «ο πολίτης όχι μόνο προσφέρει αλλά έχει και τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσει τις πολιτικές επιλογές. Ο εθελοντισμός είναι με αυτόν τον
τρόπο, αδιαπραγμάτευτη αξία ενός δημοκρατικού κράτους».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «Οι σχέσεις και οι δράσεις της Πολιτείας, των εθελοντών και της Κοινωνίας των Πολιτών πρέπει να χαρακτηρίζονται από συνέργεια, σύμπνοια και όχι ανταγωνισμό» ενώ μιλώντας για τον πυρήνα των υπουργικών του καθηκόντων σημείωσε «τη διαρκή, διαχρονική συνεισφορά μέσω εθελοντικών δράσεων και της ελληνικής Διασποράς».

«Ο ενεργός πολίτης δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Δεν περιορίζεται στη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Ο ενεργός πολίτης δεν είναι απλά ο αλληλέγγυος, είναι ο πατριώτης. Είμαστε όλοι εμείς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να προοδεύσει η χώρα μας.  Ενεργός πολίτης είναι αυτός που νοιάζεται για τη οικογένειά του, για τη γειτονιά του, την πόλη του και τη χώρα του» ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης ενώ υπογράμμισε και την σημαντική κοινωνική και εθνική προσφορά της Εκκλησίας.

mjnnmpsuay62740d29ed282

You may also like

Comments are closed.