ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρίτσαινα: Δίωξη σε 51χρονο για απόπειρα βιασμού ανηλίκου

viasmos shutterstock
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ανακριτή ο 51χρονος από χωριό του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε Αν σε ασέλγεια ανηλίκου ηλικίας κάτω από 14 ετών.

Mε βάση τα όσα καταγγέλθηκαν από την πλευρά του 48χρονου πατέρα της 13χρονης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο 51χρονος φέρεται να οδήγησε την ανήλικη κόρη του συναδέλφου του στο υπόγειο της οικείας του, την ώρα που απουσίαζαν τα μέλη της οικογένειάς του από το σπίτι. Εκεί, όπως αναφέρεται βάσει πληροφοριών στην καταγγελία, αποπειράθηκε να την βιάσει.

Το γεγονός όμως ότι τα μέλη της οικογένειας του επέστρεψαν πίσω στο σπίτι, φαίνεται πως είναι ο λόγος που τον οδήγησαν στο να ματαιώσει τα σχέδιά του.

Η 13χρονη ενημέρωσε άμεσα τον πατέρα της, ο οποίος πήρε το παιδί του από το σπίτι του φίλου και συνάδελφου του και άμεσα μετέβη στο Α.Τ. Κρεστένων όπου κατήγγειλε το γεγονός.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της παρουσίας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, ενώ του απαγορεύτηκε να προσεγγίσει την ανήλικη καταγγέλλουσα.

«Δεν υπάρχει απόπειρα, δεν υπάρχει βιασμός. Δεν υπάρχει κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου. Όλα αυτά θα αποδειχθούν στην πορεία. Υπάρχουν οι δικονομικές παράμετροι οι οποίες θα λειτουργήσουν και θα αποδείξουν την αθωότητα του εντολέα μου. Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε κατάσταση ασθένειας Parkinson τελευταίου σταδίου και είναι αδύνατον να διαπράξει τα αδικήματα τα οποία του αποδίδονται. Σέβομαι και την οικογένεια της ανήλικης η οποία προέβει στην καταγγελία αλλά κυρίως σέβομαι τα δικαιώματα του κατηγορούμενου τα οποία είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίζομαι.

Πιστεύω ότι αποδομήσαμε την κατηγορία με λογικά και ουσιαστικά επιχειρήματα και για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι και ο κος Ανακριτής και η κα Εισαγγελέας δεν αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Θοδωρής Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι «επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι που θεωρώ ότι στην πορεία, μετά τις εργαστηριακές και τις ψυχιατρικές εξετάσεις που έχουν παραγγελθεί, θα αρθούν.

Θεωρώ ότι είναι προσωρινοί οι όροι, γιατί εφόσον η ανάκριση προχωρήσει βαθύτερα και αποδειχθούν αυτά που πιστεύουμε και είναι αληθή θα αρθούν και ενδεχομένως η υπόθεση να μη φτάσει σε ακροαματική διαδικασία».

Πηγή: Εφ. “Πατρίς”

You may also like

Comments are closed.