ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανδρουλάκης – Λοβέρδος: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

Facebook
Twitter

«Οι δρόμοι του Ανδρέα Λοβέρδου με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη είχαν χωρίσει εδώ και καιρό. Απλά σήμερα βγήκε και τυπικά το διαζύγιο». Αυτό ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη στο newsit.gr.

Η απόσταση που χώριζε τους δυο άνδρες μεγάλωνε μέρα με την ημέρα. Οι δεσμοί του επί 23 ολόκληρα χρόνια βουλευτή του κινήματος με το κόμμα είχαν από καιρό διαρραγεί.

Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε δημόσια την διαφωνία του για την στρατηγική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και ειδικά για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να κλείσε κάθε πόρτα συνεργασίας με το περίφημο «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας». Τότε είχε πει το περίφημο: «Όταν απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει να προτείνουμε πρόσωπα».

Μάλιστα, σ’ εκείνη την αντίδραση το ΠΑΣΟΚ είχε ταυτίσει την θέση Λοβέρδου με τη ΝΔ λέγοντας: «Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Ακη Σκέρτσο».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατάφερε να μπει και σε αυτή τη Βουλή με το κόμμα το οποίο υπηρέτησε επί 23 συναπτά έτη και σήμερα αποφάσισε και τυπικά να αποχωρήσει.

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος. Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη», ήταν η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Λιτό το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη ως απάντηση στην δήλωση αυτή: «Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top