ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανδρουλάκης: Θέλω ένα χαρτί που να λέει γιατί με παρακολουθούσαν

Facebook
Twitter
Για το θέμα των παρακολουθήσεων μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «αν οποιαδήποτε υπηρεσία βρει νόμιμο τρόπο να με ενημερώσει, εγώ θέλω ένα χαρτί που να λέει γιατί με παρακολουθούσαν, αλλά δεν θα το πάρω γιατί ξέρει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τότε έχει τελειώσει ο κ. Μητσοτάκης, αν δείτε και το κλίμα στις Βρυξέλλες, δεν τον εμπιστεύεται πλέον κανείς».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είπε ότι «πιάστηκαν με την κατσίκα στην πλάτη και δεν είχαν να δώσουν καμία απάντηση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε όσα υποστήριξε ο κ. Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «λέει ο κ. Οικονόμου ότι ασχολούμαστε μονοθεματικά με το θέμα… Μα εδώ ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Το μείζον θέμα είναι η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ συνδυαστικά με το Predator. H ΕΥΠ παρακολουθεί τις συνομιλίες μου. Το Predator όμως, με κλειστό το κινητό, ανοίγει την κάμερα, ακούει και καταγράφει ότι γίνεται με την γυναίκα κάποιου, με τα παιδιά του, όλο το 24ώρο, παίρνει όλα τα αρχεία. Είναι πολύ σοβαρό για να παίζει ο κ. Οικονόμου και μια παρέα ΟΝΝΕΔιτών με το θέμα».

«Όταν πήγα στην Επιτροπή, μου απάντησαν οι ειδικοί, από τη στιγμή που σας έστειλαν αυτό το link, προφανώς ήδη σας ακούν. Είμαι ο πρώτος στον οποίο συντονίστηκε η παρακολούθηση από το Predator με την παρακολούθηση από μια υπηρεσία κρατική», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Παρακρατικοί λειτουργούν μαζί με την ΕΥΠ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «υπάρχει μια παρακρατική ομάδα που γνωρίζει τι κάνει η ΕΥΠ και λειτουργούν μαζί» και πως «το link που μου ήρθε με το Predator είναι το ίδιο που εστάλη στον κ. Κουκάκη, άρα η δουλειά όλη έχει στηθεί εντός της χώρας».

Συνέχισε λέγοντας πως «η ΕΥΠ ξεκινά να με παρακολουθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ζούσε τότε η Φώφη Γεννηματά, ήταν να γίνουν τον Νοέμβριο. Δυστυχώς έφυγε η Φώφη Γεννηματά και οι εκλογές παρατάθηκαν έως τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε και η παρακολούθηση παρατάθηκε μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. Για να πουν τώρα ότι υπάρχει αρχείο, πρέπει να πουν ότι κάτι βρέθηκε για να υπάρχει παράταση στην παρακολούθηση…».

«Γιατί με παρακολουθούσαν;»

Αναφορικά με τους λόγους της παρακολούθησης του, απάντησε πως «εκτιμώ, αυτό που λένε οι ειδικοί, πως ήθελαν να φτιάξουν μια εικόνα για μένα, για τη στάση μου και τις θέσεις μου για τη χώρα, καθώς ήμουν υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ… και αν έβρισκαν κάτι, ίσως μελλοντικά να το αξιοποιούσαν εναντίον μου».

«Είναι ένας θίασος που προσπαθεί να συγκαλύψει μια υπόθεση. Θλίβομαι με τη στάση της κα Μπακογιάννη. Η κα Μπακογιάννη είπε πως όποιος μιλήσει κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση; Ποιον απειλεί η κα Μπακογιάννη; Κάποιον που μπορεί να γνωρίζει και να κάνει αποκαλύψεις; Αν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης σοβαρή ΕΥΠ, ας μην έβαζε τον κολλητό του ως επικεφαλής», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος απάντησε ότι ως ΠΑΣΟΚ «κακώς ψηφίσαμε το νομοσχέδιο που προέβλεπε την μη ενημέρωση προσώπων που παρακολουθούνταν».

Για την ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση

Σχετικά με την επίσημη ενημέρωση του για την όλη υπόθεση, καταφέρθηκε κατά του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, «να μπω εγώ στο παιχνίδι της οικογένειας Μητσοτάκη, να πάω στο τμήμα για να μου πουν τι; Δεν ξέρουν με τι μπλέξανε. Ουδέποτε, καμία αρμόδια υπηρεσία με πήρε για να μου πει “έλα, να σε ενημερώσουμε επίσημα”.

Ο κ. Γεραπετρίτης μου έστειλε μόνο ένα μήνυμα να επικοινωνήσω μαζί του και μετά από μία ώρα παραιτήθηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ. Ποιος θα με ενημέρωνε;».

«Πιστεύω ότι δεν μπορεί να είμαστε δύο πρόσωπα στην Ελλάδα που παρακολουθούνται με το Predator. Δεν με ενδιαφέρει αν έχει η ΕΥΠ το Predator. Με νοιάζει να πιάσει αυτόν που το έχει, να πάει στην Δικαιοσύνη και να αποκαλύψει γιατί το έχει αξιοποιήσει για να παρακολουθεί πολιτικούς και ποιους άλλους έχει παρακολουθήσει», συμπλήρωσε.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top