ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πότε επιστρέφουν στο ΕΣΥ

ucfictmffk638c52e593b8f

Την Τετάρτη αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο που θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία, εφόσον θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας. 
Οι ειδικοί της αρμόδιας επιτροπής συνεδριάζουν την Τετάρτη για να ορίσουν με κάθε λεπτομέρεια το πρωτόκολλο επιστροφής, αν και η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έχουν ήδη καταλήξει πως τα μέτρα που θα τηρηθούν θα είναι εξαιρετικά αυστηρά για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ώστε να περάσει και το σχετικό μήνυμα.

Το πολιτικό κόστος πάντως φαίνεται να είναι μεγάλο τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ίδιο τον Θάνο Πλεύρη ο οποίος τάχθηκε ανοικτά κατά της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των εργαζομένων στα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα όταν γυρίσουν στα νοσοκομεία οι περίπου 1700 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Όπως έχει αποκαλύψει το ethnos.gr, η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Διαφορετικά για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Βέβαιον θεωρείται σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πως δεν θα επιστρέψουν με ένα rapid test την εβδομάδα αλλά τουλάχιστον με δύο. Το σκεπτικό είναι πως ένα  rapid test πραγματοποιούν σήμερα και οι επισκέπτες των νοσοκομείων εάν θέλουν να δουν κάποιον ασθενή.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και μέτρα εντός των κλινικών. Τουλάχιστον αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση. Άγνωστο τι θα αποφανθούν οι ειδικοί της επιτροπής που θα ορίσουν τις λεπτομέρειες και θα κρίνουν εάν πράγματι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Άλλωστε σήμερα στη χώρα δεν τηρείται απολύτως κανένα μέτρο για την πανδημία, ενώ πλέον και οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι και οι εμβολιασμένοι όπως και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν κανονικά τον κορονοϊό.

Βέβαια το σκεπτικό του Θάνου Πλεύρη είναι πως δεν μπορούν να υπάρχουν στο σύστημα υγείας υγειονομικοί που δεν πιστεύουν την επιστήμη και δεν εμπιστεύονται και τα επιτεύγματά της όπως είναι τα εμβόλια.

Πάντως μόλις ορισθεί το πρωτόκολλο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η ημερομηνία επιστροφής των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

You may also like

Comments are closed.