ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβαίνουν οι εμβολιασμοί στα χωριά της ορεινής Αχαΐας – Η κινητή μονάδα «οργώνει» τον νομό

kinitos emvoliasmos
Ένα ακόμα ενθαρρυντικό μήνυμα έρχεται από το μέτωπο των εμβολιασμών στην Αχαΐα.

Η προσέλευση των κατοίκων των ορεινών χωριών, στα οποία πηγαίνει κάθε τόσο το συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας,  ολοένα και μεγαλώνει, κάτι που πριν από μερικούς μήνες δεν ίσχυε.

Για παράδειγμα τις προάλλες το συνεργείο του ΕΟΔΥ είχε ανέβει στα Τριπόταμα της Αχαΐας, σε ένα από τα ορεινά χωριά του νομού, στα σύνορα της Ηλείας με την Αρκαδία.

Ο αριθμός των εμβολίων που έγιναν ήταν αρκετά υψηλός (πάνω από 80) και είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί από τα γύρω χωριά (τα Τριπόταμα είναι κεφαλοχώρι) πήγαν εκεί για να εμβολιαστούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ένα από τα αναχώματα της εμβολιαστικής διαδικασίας και του ρυθμού των εμβολίων, ήταν το περασμένο καλοκαίρι, η ορεινή Αχαΐα και ειδικότερα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών θεωρούσαν, ότι δεν είχαν ανάγκη από το εμβόλιο και ούτε κινδύνευαν από τον ιό.

Ο ιός όμως τους διέψευσε, σε πολλά χωριά υπήρχαν κρούσματα, με ελαφριά ή και με βαριά συμπτώματα. Και έτσι αρκετοί από τους κατοίκους των χωριών αυτών το πήραν απόφαση και το έκαναν.

Άλλωστε με την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ δεν χρειάζεται οι ίδιοι να ταξιδέψουν…

You may also like

Comments are closed.