ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ανεβάζουν στροφές τα κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών

Facebook
Twitter

Με όλο και πιο έντονο τρόπο βάζουν τα διλήμματα και τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής κάλπης οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο πρωθυπουργός σηκώνει το γάντι όπως είπε και δίνει και επίσημα χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις επερχόμενες κάλπες με διακύβευμα τη σταθερότητα και τη διατήρηση μιας ισχυρής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.

«Είναι μία εθνική κάλπη και από τη στιγμή που η αντιπολίτευση επιχειρεί να μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, μιλώντας μόνο αρνητικά, και εμείς έχουμε υποχρέωση να σηκώσουμε το γάντι και να πούμε: ναι, την επόμενη μέρα θέλουμε να εξακολουθούμε να είμαστε ισχυροί ώστε με σταθερότητα να μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Λιώνει» τις σόλες, όπως έχει πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τις περιοδείες τους σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα ζητήματα της καθημερινότητας με αιχμή την ακρίβεια προτείνοντας μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας.

«Προτάσεις υπάρχουν, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη είναι πολιτική η βούληση και αν θέλουν να πουν τι δεν υπάρχει ακρίβεια ας έρθουν εδώ στην αγορά της Ξάνθης να δουν πως έχει μαραζώσει», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στην ανάγκη διεξαγωγής debate των πολιτικών αρχηγών για να μη γίνεται η συζήτηση μέσω TikTok και ελεγχόμενης ενημέρωσης, όπως είπε.

«Εδώ μιλάμε για μεγάλα θέματα που χαράσσουν το μέλλον των αγροτών, της ενεργειακής μετάβασης, της ασφάλειας του λαού μας. Που θα τα συζητήσουμε όλα αυτά; Εγώ λοιπόν καλώ τον κ. Μητσοτάκη να γίνει debate των πολιτικών αρχηγών. Εκπροσωπούμε κάποιες ιδεολογίες για το μέλλον της Ευρώπης».

Σε φοιτητές του Οικονομικού πανεπιστημίου μίλησε ο γενικό γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας τους νέους να στείλουν αντιπολεμικό και αντισυστημικό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε για να ομορφύνει η ζωή όλων. Είναι η ώρα να κάνετε δική σας υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ και θα δείτε ότι θα η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».

Στην Κρήτη συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα ο Αλέξης Χαρίτσης. Από τα Χανιά κάλεσε του πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Αριστερά για να ακουστεί η φωνή τους απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η Νέα Αριστερά είναι εδώ για να στείλει το μήνυμα ότι η πολιτική απέναντι στη Δεξιά πρέπει να είναι μαχητική, να είναι σοβαρή, αξιόπιστη, πρέπει να είναι Αριστερή», είπε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

Η πολιτική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί προεκλογικά στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια στις 24 Μαΐου, δύο εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top