ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αγγ. Συρίγος: Ο Υφυπουργός που προτιμά την… LAMBORGenius

Facebook
Twitter
Αν υπάρχει ένα μέρος όπου οι χορηγίες πιάνουν τόπο είναι ο ακαδημαϊκός χώρος.

Γι’ αυτό και ο Υφυπουργός Παιδείας, και ακαδημαϊκός, έσπευσε την Τετάρτη όταν βρέθηκε στην Πάτρα, στο Πανεπιστήμιο να συγχαρεί τη φοιτητική ομάδα του τμήματος Χημικών Μηχανικών (Βαλεντίνη Βασιλείου, Ειρήνη Μίκου, Εριφύλη Μωραΐτη, Σοφία Σαβελώνα και Αγγελική Σούλου) για τη διάκρισή τους στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών που έγινε στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 37 Πανεπιστήμια τα οποία προκρίθηκαν μετά από εσωτερικούς διαγωνισμούς Πολιτειών ενώ η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών πέρασε μέσα από την πρωτιά της στον πρόσφατο πανελλήνιο διαγωνισμό.

Στόχος ήταν η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών το οποίο να κινείται από μια χημική αντίδραση και να διανύει δεδομένη απόσταση. Η ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιό μας είχε το όνομα «Lamborgenius» και κατέλαβε την τρίτη θέση στον κόσμο, σταματώντας μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου (ο οποίος φέτος ήταν τα 22 μέτρα). Η διαφορά της ομάδας από την πρώτη θέση που κατέλαβε το Πανεπιστήμιο του Τολέδο, ήταν μόλις 6 εκατοστά.

H ομάδα της Πάτρας έλαβε επίσης το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας για τον πρωτότυπο τίτλο «Lamborgenius». Εκτός από τα μέλη του τμήματος Χημικών Μηχανικών, Αλέξανδρο Κατσαούνη, πρόεδρο, και τον Καθηγητή Σπύρο Πανδή ο Υφυπουργός Παιδείας επιβράβευσε και τους χορηγούς (ΓΕΚ-ΤΡΕΝΑ, Lamborgini Ελλάδος κ.ά.) χωρίς τη συνδρομή των οποίων δεν θα μπορούσε να πετάξει η αποστολή για το Φοίνιξ!

Ο Υφυπουργός φωτογραφήθηκε με τις φοιτήτριες και τους καθηγητές και το νικητήριο όχημα… LAMBORGENIUS, ενώ έλαβε δώρο το αναμνηστικό μπλουζάκι με την παγκόσμια διάκριση! Παρών ήταν και Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Μπούρας.

11 1 2 e1669749593273

 

Από την Έντυπη Έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της 28.11.2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top