ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγγ. Τσιγκρής: «Πού περιμένουμε κλιμάκωση της βίας»

Tsigris
Γνωρίζει όσο λίγοι στην Ελλάδα το έγκλημα, στην επιστημονική του προσέγγιση. Γι’ αυτό και οι απόψεις του έχουν πάντα ειδικό βάρος.

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, με αφορμή τη δολοφονία Μπερδέση στην Αθήνα, συνέδεσε -ως γνωστόν- την «επανεκκίνηση» της εγκληματικότητας, με την «επανεκκίνηση» της κοινωνικής μας ζωής.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και η «Πολιτεία» σταχυολόγησε δυο ακόμα προβλέψεις -επισημάνσεις του Αχαιού βουλευτή. Τι είπε;

Πρώτον, περιμένουμε σοβαρότατη κλιμάκωση της συλλογικής βίας σε συλλογικούς φορείς κοινωνικοποίησης, όπως είναι τα πανεπιστήμια και οι αθλητικοί χώροι. Και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να βρούμε τα κατάλληλα φάρμακα, που είναι η πρόληψη και η καταστολή.

Και δεύτερον, τα τελευταία στοιχεία του FBI δείχνουν 800% αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος το τελευταίο έτος, καθώς όλος ο πλανήτης λειτουργεί μέσω Διαδικτύου.

«Τώρα που ανοίγει η κοινωνία, το οργανωμένο έγκλημα θα ξαναβγεί στο δρόμο. Το έγκλημα είναι ο καθρέφτης της κοινωνικής οργάνωσης», είπε ο κ. Τσιγκρής.

You may also like

Comments are closed.